‘De Ideale Wereld’ brengt ‘Fata Morgana’ (even) terug

‘De Ideale Wereld’ brengt ‘Fata Morgana’ (even) terug

Dankzij ‘De Ideale Wereld’ is ons favoriete programma uit de nillies weer helemaal terug. ‘Fata Morgana, het programma waarin gemeentes uitgedaagd werden door een BV, keert voor één keer terug en de gelukkige is Overpelt, sinds kort deelgemeente van Pelt. De gemeente werd uitgedaagd door Tom Waes. 

“Jullie zijn een vijfsterrengemeente!”, het zijn de woorden die iedereen van 2004 tot 2008 wilde horen van Geena Lisa, Sergio of Steph ‘Coiske uit Thuis‘ Goossens. Het programma Fata Morgana bracht gemeentes samen om vijf opdrachten uit te voeren en zo een vijfsterrengemeente te worden. In 2008 verdween het programma van de buis, maar dankzij De Ideale Wereld is het nu – eventjes – terug.

Pelt

De reden voor de terugkeer van Fata Morgana is de fusie tussen de Limburgse gemeentes Neerpelt en Overpelt. Deze twee gemeentes zijn sinds 1 januari gefuseerd tot één gemeente, die luistert naar de – niet zo vergezochte – naam Pelt.

Maar er is een probleem. Neerpelt is namelijk, dankzij de passage van Fata Morgana in 2008 een vijfsterrengemeente. Overpelt daarentegen, is dat niet. Dus moet ook die helft van de gemeente zich nu bewijzen, zo dacht De Ideale Wereld. En zo komt Fata Morgana dus even terug.

Screenshot YouTube

Mexico

Net zoals in 2008 in Neerpelt, is het thema ook nu Mexico. De inwoners van Overpelt kregen de opdracht van Tom Waes en hebben tot zondag de tijd om Mexico naar Overpelt te halen. Daarvoor moeten ze dezelfde opdrachten tot een goed einde brengen die Neerpelt voorgeschoteld kreeg in 2008.

  • 100 mariachi’s te vinden
  • 500 piñata’s vol snoep te maken
  • een zonnetempel te bouwen
  • een replica van een muurschildering van Rivera te schilderen
  • een siësta te organiseren met 500 Mexicanen

Donderdag, in de volgende uitzending van De Ideale Wereld zal er gekeken worden hoe ver de gemeente al staat met deze opdrachten en zondag valt de beslissing of Overpelt, net als Neerpelt, een vijfsterrengemeente is. Wie de sterrenuitreiking wil meemaken, kan erbij zijn zondag 20 januari op de Oude Markt in Overpelt.

Bekijk hier de uitdaging van Tom Waes:

Gesponsorde artikelen