Deze spin camoufleert zich als een dood blad en je ziet ze dus niet zitten

Spin
Twitter

Arachnofoben, we hebben bijzonder slecht nieuws voor jullie. Want als er één ding erger is dan een spin die je kan zien, dan is het een spin die je niet kan zien. En nu hebben ze in China toch wel één gevonden die zich als een dood blad kan vermommen. Dat worden gezellige herfstwandelingen. 

Je mag nog zo’n herfstliefhebber zijn, arachnofoben kijken altijd wat argwanend naar oktober en november, want dan komen de spinnen naar binnen. Leuk voor hen, maar de meeste spinnen in België zijn best herkenbaar: zwart of bruin, dikke of dunne poten en eventueel harig. Je ziet de spin, je herkent de spin, je loopt naar de andere kamer: simpel.

Het spinnenseizoen komt er weer aan: zo hou jij de achtpoters uit je buurt!

Camouflage

Maar sommige achtpotigen zijn clever aangelegd, en deze nieuw ontdekte soort in China heeft camouflage naar een heel nieuw niveau getrokken: ze vermomt zich namelijk als een dood blad. Er zijn genoeg spinnen doen alsof ze takken, dorre ondergrond of zelfs vogelpoep zijn. Maar deze soort, die voor het eerst gespot werd in 2011, ziet er dus uit als een blad dat aan het afsterven is.

’t Is weer die tijd van het jaar: hier mag je je aan verwachten.

De onderzoekers kwamen de spin per toeval op het spoor, toen researchers die op zoek waren naar een andere spin, deze achtpotige tegenkwamen. Ze vonden één vrouwtje en één mannetje, van een ander exemplaar in een museum is nog niet duidelijk of ze wel tot dezelfde soort behoort.

Tot zover het slechte nieuws. En dan nu het goede: je vindt deze schat enkel in China. Blijven ademen.

Gesponsorde artikelen