Er is leven na Ragnar: de trailer voor het nieuwe seizoen van Vikings toont een burgeroorlog en “the end of the world”

Er is leven na Ragnar: de trailer voor het nieuwe seizoen van Vikings toont een burgeroorlog en “the end of the world”

‘Vikings’ zonder Ragnar, velen konden het hen niet inbeelden. Maar ook na de dood van de beruchte Ragnar blijft ‘Vikings’ verdergaan. En het lijkt dat Ivar de hoofdrol van zijn vader zal gaan overnemen in het vijfde seizoen. ‘Vikings’ stevent af op een heuse burgeroorlog tussen de zonen van Ragnar. Al zou het beide kampen wel eens slecht kunnen vergaan, want op het einde van de trailer weerklinken de onheilspellende woorden “the end of the world is here”.

Het regende trailers vorige week op Comic Con, en dan kon Vikings natuurlijk niet ontbreken. De trailer voor het vijfde seizoen toont ons al waar we alle personages mogen verwachten in het nieuwe seizoen. The History Channel gaf meteen ook een synopsis voor het komende seizoen vrij, al ontbreekt daar toch één belangrijk personage in:

“Seizoen vijf start met Ivar die de leiding over het grote heidense leger neemt, terwijl Lagertha heerst als koningin van Kattegat. De dood van Sigurd, die vermoord werd door zijn broer Ivar, zal tot verschillende gruwelijke veldslagen leiden nu de zonen van Ragnar de volgende stappen plannen om de dood van hun vader te wreken. Bjorn volgt zijn lot naar de Middellandse Zee. En Floki, die zwaar lijdt onder het verlies van zijn vrouw Helga, vaart uit op zee om zich over te geven aan de wil van de goden. Het seizoen zit vol verrassende allianties en ongelofelijk verraad, terwijl de Vikings vechten om de heerschappij over de wereld.”

Opvolger voor Ragnar

Na de dood van Ragnar (Travis Fimmel) moest Vikings noodgedwongen op zoek naar een nieuw hoofdpersonage. En als we de trailer en de synopsis van het nieuwe seizoen mogen volgen, lijkt er maar één personage te zijn die dat zal kunnen. Ragnar’s excentrieke zoon Ivar (Alex Høgh) speelde al een belangrijke rol aan het einde van seizoen vier, en dat zal na de dood van zijn vader enkel nog maar toenemen. Hij lijkt dan ook het perfecte personage om in de (grote) voetsporen van Ragnar te gaan treden.

Opvallend is dat er noch in de synopsis, noch in de trailer (naast een paar korte flashes) geen plaats is voor bisschop Heahmund (gespeeld door Jonathan Rhys Meyers), die aan het einde van het vorige seizoen verscheen. Hem leek een grote rol weggelegd in het nieuwe seizoen, maar veel hebben we nog niet over hem gehoord. Het is dus nog afwachten wat we van hem mogen verwachten.

Één ding is alvast wel duidelijk: ook zonder Ragnar zal Vikings het bekijken waard blijven!

History Channel

‘Vikings’ keert terug op 29 november, en start meteen met een twee uur-durende aflevering.

Gesponsorde artikelen