Left Right
scrollTop top

Erik Van Looy klaar voor 13de seizoen #dsmtw: “Mijn nieuwe bril is alvast Geubels-vriendelijk”


Erik Van Looy klaar voor 13de seizoen #dsmtw: “Mijn nieuwe bril is alvast Geubels-vriendelijk”

Yeah, baby! Nog even aftellen en we kunnen met VIER opnieuw op zoek naar een opvolger voor ‘De Slimste Mens ter Wereld’ Adil El Arbi. Onwaarschijnlijk maar waar: niemand minder dan Erik Van Looy neemt de presentatie van het 13de seizoen voor z’n rekening. “Vonden ze nu echt geen andere aap?” Wie er nog mocht aan twijfelen: den Erik heeft er zin in! En, en, en: met speciaal ontworpen ‘Geubels-vriendelijke’ bril vanaf nu …

Met een glimlach zo stralend als het zonnetje aan de hemel staat Erik Van Looy ons toe even te polsen naar het upcoming en ongetwijfeld alweer immer geniale 13de seizoen van De Slimste Mens ter Wereld. Of hij zo stillekes aan niet het gevoel heeft den Ben Crabbé van VIER te worden? Wel … “Ze vinden gewoon niemand anders die dat wil doen”, jammert Erik beteuterd.

“Ze hebben het aan Otto-Jan Ham gevraagd, en zelfs bij Jan Becaus zijn ze geweest. Allemaal mensen met wie ze het niveau wat zouden kunnen opkrikken. Maar ja, die willen niet.” Dus heeft de regisseur zich nog maar eens opgeofferd. “En dan moet ik het nog allemaal gratis doen ook, hé!”

Tom Cruise is kleiner!

Bijna, BIJ-NA zouden we denken dat het leven van Erik Van Looy erbarmelijker is dan dat van z’n Slimste Mens-bitch Philippe Geubels, maar dan geeft ie toe: “Tuurlijk vind ik het nog altijd leuk. Het duurt ook maar twee maanden per jaar en de combinatie van spanning en humor is perfect voor mij.” Al blijven de gasten Eriks absolute prioriteit: “Het moeten mensen zijn voor wie ik elke ochtend uit mijn bed wil komen, wat op 53-jarige leeftijd al iets moeilijker gaat.” (lacht)

Wist je trouwens dat Erik zo oud is als Hollywood-acteur Tom Cruise? “Ik zag hem eens en dacht direct: ‘Tom, ge zijt kleiner!’. Het verschil is wel dat hij op deze leeftijd nog aan vliegtuigen hangt terwijl ik al heel veel moeite heb om hier in een strandstoel te kruipen.” Och, details. DETAILS!

‘Geubels-vriendelijke’ bril

Wie denkt aan De Slimste Mens ter Wereld denkt natuurlijk stante pede aan de legendarische slappe lach van de populaire presentator. Of hij extra inspanningen heeft gedaan om deze iets of wat onder controle te houden voor de verandering? “Ik moet gewoon heel hard uitkijken met Philippe Geubels. Zodra hij zijn mond open doet, moet ik lachen.”

Een ongemakje dat hem intussen toch maar lekker een gloednieuwe bril heeft opgeleverd: “Soms lach ik zo hard dat mijn bril aandampt en dus heeft mijn opticien een montuur gezocht dat in principe Geubels-vriendelijk is.” Say whuuuuuut? Maar pas op, Erik heeft er wel een bijzonder technische uitleg voor die je hieronder in de video van het integrale interview zéker moet checken.

#TeamClijsters

Een aangename verrassing in de VIER-quiz wordt ongetwijfeld de aanwezigheid van tennislegende Kim Clijsters: “Na al die jaren dat we zelfs niet eens bij haar geraakt zijn om de vraag te stellen, is het natuurlijk fantastisch om Kim erbij te hebben”, laat Erik weten. “Het is een echte wereldster. Tom Cruise is niks vergeleken met haar.” (knipoog) Of hij veel van haar verwacht? “Heel veel”, al is Erik er vooral gerust op: “Heeft ze ons OOIT teleurgesteld?” #TeamClijsters for the win!

Waarom Erik absoluut niet graag belt met Philippe Geubels kom je te weten in het volledige interview dat je hieronder kan bekijken, net zoals Eriks fascinatie voor roze glittersokken (blijkbaar) én de ‘slechte invloed’ van Gert Verhulst op Erik – ooit dronk ik alleen Cola’s – z’n grote ontdekking van de gin tonic. 

Omdat één integraal filmpje te makkelijk zou zijn, hier het vervolg:

Jup, dat bruusk stoppen was totááál de bedoeling! 😉 #SOWRYYY

Oh ja, Erik Van Looy heeft het niet zo voor halve kaasbollekes. Blijkbaar … 😉


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…