Ex-playmate Holly over het helse leven in de Playboy Mansion: een depressie, opsluiting en pillen

Het leven in de Playboy Mansion lijkt een en al vette feesten, glamoureuze shoptochtjes en sexy leven – behalve de ‘betrekkingen’ met Hugh Hefner dan. De realiteit blijkt iets anders, of toch volgens de getuigenis van ex-Playmate Holly Madison in de biografie ‘Down the rabbit hole’. 

Holly Madison was altijd gefascineerd door de Playboy Mansion. Ze kwam er terecht nadat een vriend van Hefner haar opmerkte in Hooters, waar ze werkte. Ze werd uitgenodigd voor de zondagse zwembadfeestjes, en na die eerste keer bleef ze gaan. In 2001 kwam er een plekje als ‘vriendin van Hef’ vrij en ze ging ervoor. “Ik dacht dat het een goed idee was. Er was mij gezegd dat je geen seks met Hef moet hebben. Het leek mij een leuke plek om te wonen, en gratis bovendien.”

Fout gedacht

Bij de eerste keer uitgaan met Hef en zijn vriendinnen werd het Holly duidelijk dat seks met Hef wél op het lijstje stond. Hef en zijn (toen) zeven vriendinnen gingen op woensdag en vrijdag uit in Hollywood. Hij bood haar een Qaalude aan, pillen waarvan Hef volgens Madison zei dat ze in de jaren 70 werden omschreven als ‘dijenopeners’. “Het was niet vrij verkrijgbaar toen, ik weet zelfs niet hoe hij eraan kwam. Enkele van de meisjes namen de pillen en ik ben zeker dat veel van hen niet wisten wat ze deden.” Holly zelf nam de pillen niet, maar werd wel dronken.

getty images

Seks met Hef

Terug in de Mansion werd ze verwacht in Hefners slaapkamer. Op twee televisies blèrde hardcore porno. De playmates speelden lesbische scènes na waarop Hefner masturbeerde. Een andere playmate, Vicky in het boek, moedigde seks tussen Hefner en Holly aan. “Het was zo kort dat ik me er niks van herinner, behalve een zwaar lichaam op dat van mij.”

De dag erna vroeg ze of ze mocht intrekken, en Hef stemde toe. Seks werd nooit besproken. “Ik denk dat iedereen er van uitging dat ik wist dat er iets aan de gang was omdat ik erbij was en toch duidelijk maakte dat ik een vriendin wilde zijn. En ik wist ook wel dat er iets gaande was, ik ben niet onnozel. Maar geen enkel meisje wilde er ooit over praten of het toegeven.”

De groepsseks bleek een vast patroon: “Altijd na het clubben op woensdag en vrijdag, en altijd exact hetzelfde. Dat is hoe hij wil leven. De meisjes stonden daar en voerden een showtje op. Aangezien hij niet zo goed hoort aan één oor, praatten en roddelden ze gewoon door.”

getty images

Depressie

Na die eerste ervaring, schrijft Holly niet meer over seks met Hef. “Ik wilde het niet oversensationaliseren met seks. Voor mij was het niet eens het ergste. Het was maar een van de dingen die me slecht deden voelen.” Ze had het moeilijk met het leven in de Mansion en raakte depressief. “Ik voelde me alsof ik mezelf had verkocht.”

Er was de avondklok om 21 uur, het ‘kleedgeld’, ze werd gepest door enkele van de meisjes die onder andere haar kleren stalen. En dan was er nog het gedrag van Hefner zelf: hij behandelde haar alsof ze dom was en kleineerde hoe ze eruitzag. Hij haatte haar korte haar en verbood haar om rode lipstick te dragen en dwong haar te stoppen met werken bij Hooters. Ze ontwikkelde een stotter en probeerde zo weinig mogelijk te praten. De Mansion was ook niet wat het leek: de gele tapijten waren bevlekt door hondenurine en in de kamers stond het vol met vaseline, babyolie en kleenex. “Iedereen denkt dat de grote poort dient om mensen buiten te houden. Maar eigenlijk dient ze om Hefs vriendinnen binnen te houden.” Binnen het jaar dacht ze aan zelfmoord. “Voor ik verhuisde naar de Mansion had ik redelijk veel zelfvertrouwen. Maar dat duurde niet lang.”

getty images

Ze wilde psychologiche hulp, wat Hef niet toestond. Ze mocht wel naar een dokter om antidepressiva te krijgen. Ze had wel een goede band met Hefs secretaresse Mary O’Connor en medeplaymate Bridget Marqhardt, die later een van de drie uit de realityreeks The Girls Next Door zou worden. Maar ook bij hen kon ze niet honderd procent eerlijk zijn: de secretaresse was trouw aan Hefner, en tegenover Bridget voelde ze zich te beschaamd.

“Beslissen om in de Playboy Mansion te gaan wonen is een gedurfde beslissing. Als je dan moet toegeven dat het je depressief maakt, dan is dat moeten toegeven dat je een dwaze keuze hebt gemaakt. En daar was ik niet klaar voor.”

getty images

Realityreeks

Toen E! in 2005 begon met de realityreeks The Girls Next Door begonnen de zaken te verbeteren. Ook al werden ze voor het eerste seizoen niet betaald, het groepje vriendinnen was wel gereduceerd tot drie en ze schoten alle drie met elkaar op. Toen toch, want nu is er niet veel liefde verloren tussen de vrouwen. Holly noemt Kendra ‘fake’, Kendra op haar beurt beschuldigt Holly ervan dat ze uit was op Hefs erfernis. Bizar, want eerder onthulde ze zelf dat ze zichzelf drogeerde voor ze met Hef naar bed kon gaan. Ze beweerde toen ook dat ze wel altijd kon kiezen of ze met Hef sliep en dat hij goed voor de meisjes zorgde.

Maar vooral het leven van de meisjes verbeterde: ze konden reizen, werden Playmates (iets wat Hefner had geschrapt omdat zijn vriendinnen hem meestal verlieten als ze in Playboy hadden gestaan) en verdienden uiteindelijk geld. Holly kreeg door de serie ook een job bij Playboy als foto-editor, wat ze wou.

Na vijf seizoenen stapten Bridget en Kendra op. Holly ‘kreeg’ nu wat ze volgens het script van de realityreeks wou: een solorelatie met Hef. “Ik kon zijn verbale geweld niet aan en besliste eindelijk om eruit te stappen. Er was veel waar ik me niet goed bij voelde, maar dat ik kon rechtvaardigen in mijn hoofd.” Iets wat verdween toen ze er alleen voor stond. Hef probeerde haar nog tegen te houden door haar drie miljoen te beloven in zijn testament, maar ze vertrok in 2011 toch en keerde nooit meer terug, behalve voor een cameo in het programma Runaway Bride over Crystal Harris, ondertussen toch getrouwd met Hefner.

getty images

Reactie van Hefner

Zelf heeft Hugh Hefner, nu 89, geen interviews of reacties gegeven op het boek maar zijn woordvoerder gaf wel een verklaring vrij. “In de loop van mijn leven heb ik meer dan mijn deel romantische relaties met prachtige vrouwen gehad. Velen leven nu gelukkige, gezonde en productieve levens en ik ben blij dat ik met velen van hen bevriend blijf. Triestig genoeg kiezen sommigen ervoor om de geschiedenis te herschrijven om in de spotlight te blijven. Zoals het gezegde zegt: ‘Je kan niet alles hebben.'”

Buzzfeed laat Holly reageren: “Mijn favoriete deel van die reactie is hoe hij iedereen eraan herinnert dat hij véél vrouwen heeft gehad. Hef omringt zich met ‘ja-mensen’. En ja, hij heeft veel vrienden die hij heel goed behandelt. Er heerst zo’n cultuur rond hem, dat hij de liefste mens is. Dat was een deel van de persoonlijkheid waar ik zo lang voor viel. Je wordt bang om te zeggen wat je denkt want iedereen geeft je het gevoel dat je gek bent.”

Bron: Buzzfeed, Daily Mail, People, Eonline

getty images
Meer
Lees meer...