Haalt Vlaanderen de klimaatdoelstellingen? Zo draag jij je steentje bij

In samenwerking met Overstappen.nl

De Europese Unie heeft bepaalde klimaatdoelstellingen die behaald moeten worden. Op deze manier probeert de EU om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Het klimaat is natuurlijk van groot belang voor de mens, maar ook voor planten en dieren. Het is daarom goed dat er zoveel aandacht aan het klimaat wordt besteed. Echter, lijkt het er momenteel op dat Vlaanderen de klimaatdoelstellingen niet gaat halen.

Het is nu eenmaal erg moeilijk om de gestelde doelen te behalen. Toch kun jij als particulier ook een steentje aan bijdragen. Vind jij het klimaat belangrijk? Dan lees je hieronder hoe jij eraan kunt bijdragen.

Eén voor allen

Veel particulieren hebben het idee dat zij niets aan de opwarming van de aarde kunnen veranderen. Tegelijkertijd is dat juist het probleem. Als alle particulieren samen zouden afspreken dat ze hun slechte gewoonten veranderen, dan zou het probleem in no time opgelost zijn. Het is daarom goed om aandacht aan het probleem te besteden, ook al heb je misschien niet zoveel invloed als een politicus of celebrity.

Dit kan jij doen

Er zijn verschillende stappen die je als particulier kan nemen. Denk bijvoorbeeld aan energie vergelijken. De meeste mensen zullen uitsluitend kijken naar welk bedrijf goedkope energie levert. Iemand die veel waarde aan het klimaat hecht, zal echter ook rekening houden met welke leveranciers groene energie leveren. Ga dus goed na van waar jouw energie komt. Als iedereen dat zou doen, zou het probleem al snel opgelost zijn.

Verder is het ook verstandig om energie te besparen. Zet de verwarming dus niet hoger dan noodzakelijk en zet elektrische apparaten uit als je je huis verlaat. Zo voorkom je dat er energie wordt verspild. Er zijn veel mensen die meer energie verbruiken dan eigenlijk nodig is. Overigens zijn er natuurlijk nog veel meer dingen die je voor het klimaat kan doen. Zo dien je behalve op je energiegebruik ook op andere zaken te letten. Pak bijvoorbeeld de fiets in plaats van de auto voor korte afstanden. Ook is het openbaar vervoer een beter reismiddel dan de auto, aangezien auto’s nu eenmaal ontzettend veel CO² uitstoten.

Gesponsorde artikelen