Halve Belg ontsnapt aan de dood: keeper vierde verjaardag en zat niet op neergestort Braziliaans vliegtuig

Veel meer geluk dan Marcelo Boeck kan je niet hebben. De doelman van de noodlottige Braziliaanse voetbalploeg Chapecoense AF had aan zijn trainer gevraagd om niet mee te moeten naar Colombia omdat hij jarig was. Daardoor zat de Braziliaanse Belg dus niet op het neergestorte vliegtuig.

Voor één keer zal Boeck blij zijn dat hij geen eerste keuze was van zijn trainer. De doelman is in Brazilië geboren, maar heeft een Belgische vader en kan daardoor in principe ook uitkomen voor de Rode Duivels. Door de vele goede doelmannen in België is daar wel nooit sprake van geweest. Toch heeft Boeck zelf ook een mooie carrière. De laatste jaren was hij reservedoelman achter Rui Patricio bij de Portugese topclub Sporting Club de Portugal, maar vorig jaar keerde hij dus terug naar zijn thuisland.

Bij Chapecoense mocht Boeck enkele maanden terug vaak spelen, maar de laatste tijd zat hij meestal niet eens meer in de kern. Omdat hij gisteren zijn 32ste verjaardag vierde, vroeg hij dan ook aan zijn trainer om niet mee te moeten naar Colombia voor de finale van de Copa Sudamericana (de Zuid-Amerikaanse evenknie van de Europa League). Dat werd bevestigd door zijn manager António Araújo aan de Portugese website TSF.

Dat verjaardagsfeestje heeft dus misschien wel zijn leven gered, want het vliegtuig stortte vanmorgen neer en 77 van de 81 inzittenden kwamen om het leven.

Meer
Lees meer...