Left Right
scrollTop top

“Ik wou mij echt omdraaien en weggaan”: wanneer het voor de bruid een beetje tegenvalt in ‘Blind Getrouwd’


“Ik wou mij echt omdraaien en weggaan”: wanneer het voor de bruid een beetje tegenvalt in ‘Blind Getrouwd’

Trouwen met iemand die je voor het altaar pas voor de eerste keer ziet, dat kan tegenvallen. En in de tweede aflevering van ‘Blind Getrouwd’ was dat bij de beide bruiden het geval. Op het uiterlijk van hun partner afgaand was het geen liefde op het eerste gezicht. Eentje dacht zelfs aan weglopen. We zijn benieuwd of het goedkomt wanneer de geforceerde tortelduifjes elkaar beter leren kennen.

Nuria & Stijn

De 28-jarige Nuria uit Kortrijk werd gekoppeld aan haar stadsgenoot Stijn, die wel al 37 jaar is. Een klein leeftijdsverschil dus, maar volgens experts moet het een goede match zijn. Nuria heeft het moeilijk om dat te geloven. “Mijn eerste indruk was pure angst, paniek. Ik wou mij echt omdraaien en weggaan. Ik vond hem een seut, een stijve hark, een nerd. Ik dacht echt: dit gaat nooit iets zijn, no way, dit kan niet.” Maar toch zette ze door en zei ze ‘ja’ tegen iemand waarmee ze vroeger misschien niet eens op date zou zijn geweest.

Blind Getrouwd is dus ook blind vertrouwen hebben in de specialisten van dit sociaal experiment. “Na de trouw zei iedereen dat ik een goede gast gestrikt had, maar ik zie dat dus niet. Ik zie een stijf en gesloten figuur. Totaal het tegenovergestelde van mij. Maar ik had ook gezegd dat ik niet iemand wou zoals ik. Je vinkt alle vakjes die ik gevraagd heb af op het blaadje, en toch zit ik niet te springen op mijn stoel.”

Veel twijfels dus, maar niet bij Stijn. Die zegt dat hij qua uiterlijk echt wel kan vallen voor zijn bruid. Afwachten dus of het goed komt tussen Nuria en haar ‘nerd’.

Daisy & Geert

Ook bij de 26-jarige Daisy uit Deinze was het enthousiasme ver te zoeken toen ze kennis maakte met de 32-jarige Geert uit Leuven. Toch volgde er hier wel een eerste kus na het jawoord. “Je bent zodanig gefixeerd op dat uiterlijk en je denkt: het was niet wat ik ervan dacht of wat ik ervan hoopte. En dan denk je zo’n seconde: neen. Maar uiteindelijk ga je er toch mee door want dat is toch wat je wil. En het experiment draait er ook om dat je verder kijkt dan het uiterlijk.”

Opvallend is dat de bruidegom ook bij dit paar wel meteen verkocht is. “Mijn eerste indruk van Daisy is 100% positief, het is een heel aantrekkelijke vrouw.”

Het eerste koppel, Jonas en Inge, ging dan toch een pak optimistischer van start. Hoe het hen vergaat tijdens hun wittebroodsweken en hoe de andere twee bruidsparen feest vieren, zien we volgende week.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…