‘Insatiable’ wordt gecanceld door Netflix

Insatiable
Netflix

Insatiable krijgt geen derde seizoen. De reeks, die vaak bekritiseerd werd omwille van de onderliggende fatshaming, zal geen vervolg meer krijgen. Dat liet actrice Alyssa Milano, die in de reeks Coralee Armstrong speelt, weten op Twitter.

Slecht nieuws voor fans van Insatiable op Netflix. Want de streamingdienst heeft beslist om de reeks na twee seizoenen stop te zetten. De reeks kreeg veel kritiek na het eerste seizoen, maar haalde wel goede kijkcijfers, waardoor het verlengd werd voor een tweede seizoen. Maar daar zal het nu bij blijven.

Insatiable

Insatiable vertelt het verhaal van Patty Bladell, een studente aan de middelbare school die lang gepest werd voor haar gewicht. Zo werd ze steevast “Fatty Patty” genoemd. Tot ze tijdens de schoolvakantie haar overtollige kilo’s verliest en als slanke Patty terugkeert naar school.

Patty en haar nieuwe lichaam willen wraak nemen op iedereen die haar ooit uitlachte, pestte en kleineerde. De reeks kreeg heel wat kritiek omdat het “fatphobic” zou zijn. Insatiable zou namelijk het idee geven dat wie niet slank is, automatisch niet populair is en wie wel slank is, automatisch populair wordt. Een beeld dat gevaarlijk kan zijn voor jonge kijkers.

“We komen helaas niet terug”

De reeks kreeg – ondanks de kritiek – toch een tweede seizoen, maar dat zal het laatste zijn. Actrice Alyssa Milano, die in de reeks Coralee Armstrong speelt, liet dat op Twitter weten. Een fan vroeg haar of er een derde seizoen van Insatiable zou komen want “Netflix heeft nog geen nieuws gegeven over een vervolg of een einde van de reeks”. Hoewel de fan nog hoopte dat geen nieuws goed nieuws was, bleek dat niet het geval.

Alyssa antwoordde kort en duidelijk: “We komen helaas niet terug”. Het tweede seizoen, dat in oktober 2019 op Netflix verscheen, is zo dus officieel het einde van Insatiable.

Gesponsorde artikelen