James Cooke zegt dat de harde grappen van Xander De Rycke niet helemaal onterecht waren

James Cooke talkshow Xander De Rycke kritiek
YouTube

James Cooke had het pas opnieuw over komiek Xander De Rycke en diens loodzware grappen over hem. In de talkshow Kiekenkotkwis van de YouTubers Supercontent sprake Cooke over de vele beledigingen die hij in het begin van zijn carrière naar zijn hoofd geslingerd kreeg van onder meer van komiek Xander De Rycke.

De idee achter de Kiekenkotkwis is eenvoudig. Een BV wordt op de rooster gelegd en moet kritische vragen beantwoorden over zijn of haar online verleden. Alsof dat allemaal nog niet knotsgek genoeg is, plaatsen ze de BV in een kiekenkot. Als de BV in kwestie fout antwoordt, krijgt die een hoop kippenkak over zich heen.

“Veel in het begin”

James Cooke mocht als eerste gast op bezoek komen in de show en hij had het onder meer over de tsunami aan kritiek die hij in het begin van zijn carrière over zich heen kreeg. Cooke was volgens veel opiniemakers té aanwezig in de Vlaamse televisieprogramma’s. De hardste kritiek kwam ongetwijfeld van komiek Xander De Rycke. In zijn eindejaarsconference ‘Houdt het voor bekeken’ zei die: “James Cooke is het huisdier van BV’s. Het is een huisdier met een beperking, waarvan de hype uit de hand gelopen is.”

“Ik kan het wel begrijpen”, geeft James Cooke nu toe. “Iedereen moest mij er maar bij pakken. Zo van: ‘Hier is hij dan’. En: ‘Oh, een panel: hier is hij nog een keer’. Dan snap ik wel dat mensen zoiets hadden van: ‘Serieus? Mag ik zelf nog beslissen of ik op zijn gezicht wil kijken of niet?’ In het begin was het wel even te veel. Maar de afgelopen twee jaar voel ik me toch wel omarmd.”

“Niet minder populair geworden”

“James Cooke is niet minder populair geworden doordat ik een grap over hem gemaakt heb”, zei Xander De Rycke eerder dit jaar in een interview met newsmonkey. “Niels Destadsbader heeft niet minder Sportpaleizen uitverkocht, omdat ik Is er Wifi in Tahiti? belachelijk gemaakt heb. Dat kan hen eigenlijk niets schelen. Het zijn meestal mensen, die achter de schermen werken, die boos worden als je iets over hen zegt.”

Gesponsorde artikelen