“Jouw zenders zijn in gevaar”: VRT-programmamakers trekken aan alarmbel

“De nieuwste besparingen die de Vlaamse regering ons oplegt, die zullen de kwaliteit drastisch naar beneden halen en de VRT uiteindelijk kapotmaken. Dat is geen stoere praat, dat is de realiteit en dat zijn de cijfers zoals wij die nu rondom ons zien.” Die boodschap hebben programmamakers van de VRT op Facebook gezet. De komende dagen gaan ze ons naar eigen zeggen proberen overtuigen van hun standpunt.

“Beste vrienden, beste mensen in Vlaanderen, lees dit even”, begint het Facebook-bericht. “Wij zijn programmamakers van de VRT. We zijn geen actievoerders en geen politici, maar gewone mensen zoals jullie. En wij willen eindelijk onze stem laten horen over ons eigen bedrijf.”

“3 miljoen Vlamingen kijken elke dag naar een televisiezender van de VRT”, gaat het verder. “4 miljoen Vlamingen luisteren elke dag naar een radiozender van de VRT. Wij werken hard om die programma’s zo goed mogelijk te maken, en we doen dat graag. Al jarenlang doen we dat met steeds minder geld en mensen. De afgelopen jaren zijn al een vijfde van onze collega’s verdwenen. We zijn blijven doorwerken om jullie elke dag die topprogramma’s te bieden. Maar de nieuwste besparingen die de Vlaamse regering ons oplegt, die zullen de kwaliteit drastisch naar beneden halen en de VRT uiteindelijk kapotmaken.”

De programmamakers laten in het bericht weten dat er acties zullen volgen, al zeggen ze er niet bij wat die zullen zijn. En wie ze zijn, maken ze momenteel ook nog niet bekend, meldt de krant De Morgen.

Gisteren werd bekendgemaakt dat de VRT meer zal moeten besparen dan gedacht. Het transformatieplan, waarin 286 banen geschrapt zouden worden, werd afgekeurd door de Raad van Bestuur.

Meer
Lees meer...