“Jullie vinden het leven tof. Ik niet”: hoe bezoekje van de Boxy’s aan Herman Brusselmans plots pakkende tv wordt

“Jullie vinden het leven tof. Ik niet”: hoe bezoekje van de Boxy’s aan Herman Brusselmans plots pakkende tv wordt

Geen personen die innerlijk en uiterlijk meer van elkaar verschillen dan de Boxy-broertjes en Herman Brusselmans. Toch wisten de culinaire spraakwatervallen Vlaanderens ruigste schrijver te strikken om een potje voor hem te koken in hun Vitaya-programma Boxy & Boxy. Al zijn het vooral de pakkende uitspraken van Herman over zijn depressie en bijhorende medicatie die de aflevering van morgenavond de moeite maken om te checken.

Met het EK voetbal op komst, mogen we er zeker van zijn dat we binnenkort opnieuw wat vaker zullen mogen genieten van de analist in Herman Brusselmans. Voor wie niet zo lang kan wachten, is er morgenavond op Vitaya al een bijzondere aflevering van Boxy & Boxy waarin de tweelingbroertjes een lekker potje voor hem koken in zijn loft in Gent. Intussen praat Herman openhartig over het leven en alle emoties die daarbij komen kijken, waarop hij zélfs de immer hyperactieve Boxy’s even stil krijgt.

Antidepressivum

“Een topschrijver, zegt ‘m. Ik ben de grootste loser van de Vlaamse literatuur”, zet Herman meteen de toon. Ondanks de twee extreme zonnetjes in huis, lijkt de optimist in hem verder weg dan ooit. Wel krijgen we te zien hoe de schrijver voor de camera zijn medicatie inneemt: “Antidepressivum”, zoals hij zelf omschrijft. “Tegen depressiviteit en zwartgalligheid.” Gevolgd door enkele verbaasde, ongemakkelijke blikken van de Boxy-broertjes.

“Dat zie je toch, dat ik gene vrolijke gast ben”, gaat Herman verder. “Jullie vinden het leven tof. Ik niet. Ik vind dat ene bullshit. Ik ben rijk en eenzaam. Da’s raar, hé. Ik zeg nochtans overal dat ik rijk bent, maar er is geen enkele die erin trapt.”

Nochtans heeft hij zo zijn trucjes. Terwijl het de Boxy’s opvalt hoeveel vrouwelijke fans Brusselmans heeft bij het signeren op de boekenbeurs, verklapt hij een goed bewaard geheim: “Als ik er een uitroepteken bijzet, is het voor een schoon meiske.”

Relatiebureau

En jup, we leren ook het één en het ander bij over de lange haren van Herman. “We dachten dat die als frituurvet zouden aanvoelen”, bekennen de Boxy’s. “Maar ze zijn poezelig zacht. We zijn er jaloers op.” Daarnaast deelt Herman zijn voorliefde voor Gent en neemt hij de broers mee naar zijn favoriete koffiehuisje waar hij onder andere vertelt waarom hij zich onlangs inschreef in een relatiebureau, voorlopig zonder groot succes.

Boxy & Boxy bij Herman Brusselmans, morgenavond om 21u30 op Vitaya.

Gesponsorde artikelen