Keke Palmer is presentatrice van de VMA’s 2020

Keke Palmer
Justin Lane – EPA

Keke Palmer kondigde gisteren op haar Instagram aan dat ze de MTV Video Music Awards (VMA’s) in 2020 zal presenteren. Keke werd bekend door de serie True Jackson, VP, waarin zij de hoofdrol speelde.

De VMA’s zullen te zien zijn op maandag 31 augustus van 0 tot 3 uur Belgische tijd. Het event zal doorgaan in het Barclays Center in New York, en zal ook in het teken staan van de stad.

Optredens

Fans kunnen zelf stemmen op hun favoriete artiesten. Je kan tot tien keer stemmen in dezelfde categorie. Er zijn in totaal vijftien categorie, waaronder Video van het jaar, Artiest van het jaar en Beste quarantaine-optreden. Ariana Grande en Lady Gaga hebben elks negen nominaties, de meeste van iedereen.

Naast de prijsuitreikingen zelf zijn er ook verschillende optredens van bekende sterren. Eerder deze week werd al bekend gemaakt dat Amerikaanse zangeres Doja Cat, Zuid-Koreaanse K-popgroep BTS en Colombiaanse reggaetozanger J Balvin zullen optreden.

Door de jaren heen

De VMA’s bestaan dit seizoen al 36 jaar, met de eerste editie op 14 september 1984. Oorspronkelijk was deze prijsuitreiking een alternatief voor de Grammy Awards, maar nu is het een erkende show om prijzen uit te reiken aan de popcultuur.

Gesponsorde artikelen