Kit Harington gaat in rehab na het einde van ‘Game of Thrones’

Game of Thrones zit erop en dat valt fans zwaar. Maar voor de acteurs uit de reeks die jarenlang in de huid kropen van de inwoners van Westeros is het natuurlijk afscheid nemen van een deeltje van zichzelf. En dat afscheid valt Kit Harington, aka Jon Snow, duidelijk zwaar. Zo zwaar dat hij zich teruggetrokken heeft in een ontwenningskliniek.

Kit Harington, die jarenlang Jon Snow speelde in Game of Thrones, is opgenomen in een ontwenningskliniek. Volgens een vriend valt het einde van Game of Thrones de 32-jarige acteur enorm zwaar, waardoor hij problemen met stress en alcohol ontwikkelde en daarvoor is hij nu in behandeling.

Luxekliniek

Kit Harington
GettyImages

Kit Harrington is al enkele weken in behandeling, zo wordt ook bevestigd door zijn entourage. “Kit heeft beslist om de pauze in zijn agenda te gebruiken als een kans om tijd te besteden in een retraite om aan enkele persoonlijke issues te werken”, laat een verantwoordelijke weten aan BuzzFeed News.

De acteur is niet naar de eerste de beste ontwenningskliniek gegaan, maar wel naar een luxueuze privékliniek in Conneticut. Daar wordt hij psychologisch begeleid en krijgt hij ook lessen in mindfull mediteren. Een verblijf in deze luxekliniek kost meer dan 120.000 dollar (107.500 euro) per maand.

Game of Thrones

Jon Snow en Daenerys Targaryan in Game of Thrones
Game of Thrones

De grootste trigger voor de acteur was het einde van Game of Thrones. Bijna tien jaar lang vertolkte Kit een van de hoofdrollen in de populaire HBO-reeks. Nu hij afscheid moest nemen van Jon Snow en zijn collega-acteurs viel hem dat enorm zwaar.

“Het einde van Game of Thrones sloeg zwaar in bij Kit”, zo vertelt een vriend aan Page Six. “Hij besefte ‘dit is het, dit is het einde’. Het was iets waar ze allemaal enorm hard aan gewerkt hebben voor zo veel jaren. Hij had een moment van: wat nu?” Daardoor kreeg hij problemen met stress en vermoeidheid en zocht hij z’n toevlucht in alcohol.

Meer
Lees meer...