Left Right
scrollTop top

Kylie Jenner onder vuur door (valse?) Instagramcaption


Kylie Jenner
© Isopix

Er gaat bijna geen dag voorbij zonder dat een Kardashian onder vuur komt te liggen en dat is ook vandaag niet anders. Deze keer is het de beurt aan Kylie Jenner die hard aangepakt wordt over een ongepaste Instagramcaption, al beweert ze zelf dat het gaat om een Photoshop.

Brown skinned girl“, dat is de caption waarvoor Kylie Jenner onder vuur ligt. De jongste Kardashian-zus zou deze caption gebruikt hebben op een van haar meest recente foto’s op Instagram. Velen vonden het ongepast aangezien Kylie niet echt een bruine huid heeft en dat dus een term is die enkel gebruikt zou mogen worden door zwarte mensen en dus niet door de witte Kylie Jenner.

“Brown skinned girl”

Het gaat om een foto waarop Kylie bovenaan de trap poseert. Op dit moment heeft die foto de caption “Brown eyed girl“, maar er doen geruchten de ronde dat daar eerst “Brown skinned girl” stond te lezen. Al snel deden screenshots van de foto de ronde en het regende meteen verontwaardigde reacties. Duizenden mensen vonden het ongepast dat Kylie Jenner als blanke vrouw deze caption gebruikte.

En zoals dat dan gaat, werd Kylie meteen het middelpunt van kritiek en werd ze beschuldigd van “blackfishing“. Dat is een term voor blanke mensen die zich voordoen als zwart of biraciaal om dat dan in hun eigen voordeel te gebruiken.

Photoshop

Maar nu heeft ook Kylie zelf gereageerd op de commotie, ze deed dat in een story op Instagram. Daarbij beweert ze dat de caption helemaal nooit “Brown skinned girl” is geweest. Ze geeft wel toe dat ze de caption aangepast heeft, maar daar stonden enkel de twee emoji’s die ook nu nog steeds achter “Brown eyed girl” staan: een wit hartje en sterren.

In haar Instagram Story legt ze uit dat ze nooit de woorden “Brown skinned girl” gebruikt heeft. “Ik heb de caption enkele minuten nadat ik de post gemaakt had aangepast van de emoji’s naar ‘Brown eyed girl‘ en dat is alles.” Daarna deelde ze ook nog reacties van fans die haar verdedigden door op te merken dat er maar één screenshot bestond van de caption en dat dus maar één persoon deze gezien zou hebben (of gephotoshopt).

Kylie Jenner Instagram Story
Instagram kyliejenner

Bekijk de foto met de aangepaste caption hier:

View this post on Instagram

brown eyed girl?✨

A post shared by Kylie ? (@kyliejenner) on


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308