Left Right
scrollTop top

De tweede helft van ‘Lucifer’ seizoen 5 komt dit jaar niet meer uit


Lucifer seizoen 5 uitgesteld
© Netflix

Slecht nieuws voor fans van Lucifer. Zo ziet het er niet naar uit dat de tweede helft van het vijfde seizoen snel op Netflix zal verschijnen. Dat laat showrunner Joe Henderson weten.

Het vijfde seizoen van Lucifer werd tot ieders verbazing in twee delen geknipt. Dat zou oorspronkelijk uit tien afleveringen bestaan, maar daar werden er nog eens zes aan toegevoegd. Sinds afgelopen zomer zijn de eerste acht afleveringen te bekijken op Netflix, maar de andere acht afleveringen zijn nog steeds nergens te bekijken. Zo kon gedurende maanden de seizoensfinale niet opgenomen worden door de uitbraak van het coronavirus. Ondertussen zou de vertraging gedeeltelijk ingehaald zijn en zouden de opnames van het zesde seizoen zelfs al van start gegaan zijn.

2021?

Helaas ziet het er niet naar uit dat de tweede helft van Lucifer seizoen 5 snel op Netflix verschijnt. Dat laat showrunner Joe Henderson weten via Twitter: “Ik weet in alle eerlijkheid niet hoe lang het nog gaat duren om alles af te maken. Maar ik denk wel dat iedereen zich moet voorbereiden op een langere wachttijd dan je zal denken.”

“De post-productie is veel werk en dat neemt gewoon veel tijd in beslag. December is dan ook echt uitgesloten.” We moeten wellicht wachten tot 2021.

Seizoen 6

Momenteel zijn de opnames van het zesde seizoen van Lucifer aan de gang. De Amerikaanse nieuwswebsite TVLine meldt dat dit zesde seizoen uit amper 8 afleveringen zal bestaan. Fans reageerden aanvankelijk teleurgesteld, tot acteur D.B. Woodside zich met de zaak ging bemoeien. De acteur, die in de serie Amenadiel vertolkt, zegt dat er van de geruchten niets klopt. Het zesde en laatste seizoen van Lucifer zal bestaan uit maar liefst 10 afleveringen. Wij halen alvast opgelucht adem!

Lucifer is één van 50 beste series op Netflix. De rest van de (indrukwekkende) lijst vind je hier.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  41.688.829
 • Aantal
  doden
  1.137.115
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  270.132
 • Aantal
  doden
  10.588