Netflix geeft ‘Lost in Space’ een derde seizoen

De populaire sciencefiction-serie Lost in Space krijgt een derde seizoen. Dat hebben de makers bekend gemaakt. Het derde wordt ook meteen het laatste. Wanneer het seizoen precies op Netflix komt, is nog niet duidelijk.

Lost in Space is sinds 2018 te zien op Netflix, en is een reboot van een gelijknamige serie uit de jaren ’60. De serie volgt de familie Robinson op hun ruimtevaart, en alles wat er gebeurt als ze uit hun koers raken. Het feit dat de serie ook op het familieverhaal focust, maakt het anders dan de meeste andere sciencefiction-series. Het eerste seizoen van Lost in Space kreeg gemengde recensies, maar het tweede seizoen bleek iedereen te overtuigen. Een derde seizoen is dus een logische zet.

Trilogie

Toch is de goedkeuring van een derde seizoen geen verrassing voor de makers. Zij waren er vanaf het begin al van overtuigd dat de reeks uit drie seizoenen zou bestaan. Dat vertelde showrunner Zack Estrin aan TV Line.

“Ik zag Lost in Space altijd als een soort trilogie”, zei hij “Een episch familie-avontuur in drie delen. Een begin, een midden en een einde.” Estrin blijft na het derde en laatste seizoen van de serie aan het werk bij Netflix. “Terwijl het hoofdstuk Lost in Space bijna is uitgelezen, ben ik heel benieuwd om verder te gaan en nieuwe verhalen te ontdekken met mijn vrienden bij Netflix. Ik ben er zeker van dat er een aantal ongelooflijke mogelijkheden voor ons liggen.”

Eerder maakte de serie aan het begin van het tweede seizoen al een tijdsprong. Of dat in seizoen 3 ook zal gebeuren, is niet duidelijk. Het derde seizoen van Lost in Space komt ergens in de loop van 2021 uit.

Meer
Lees meer...