Netflix zet ‘Messiah’ al na één seizoen stop en het is de schuld van – hoe kan het ook anders – corona

Netflix heeft laten weten dat er geen tweede seizoen van Messiah zal komen. De reeks werd op Nieuwjaarsdag van 2020 gelanceerd en zorgde meteen voor wereldwijde ophef. Volgens insiders zou het de schuld van het coronacirus zijn dat er geen tweede seizoen van de reeks komt.

Nog voor de release van de reeks vroeg de Koninklijke Filmcommissie van Jordanië, jawel, aan Netflix om de nieuwe reeks Messiah niet online te zetten in hun land, en dat “nadat duidelijk geworden was wat de inhoud was”. De reeks draait om een mysterieuze figuur die plots opduikt en snel een grote aanhang weet te verwerven. Een CIA-agente moet uitzoeken of het hier om een oplichter of een effectieve Messias die mirakels kan verrichten gaat.

Na Spinning Out is Messiah al de tweede reeks die dit jaar op Nieuwjaarsdag gelanceerd werd en nu al aan een einde komt. Mehdi Behbi speelde de Messias waarvan sprake, hij is Tunesisch-Belgisch en werd geboren in Luik.

Dat er geen tweede seizoen komt ligt volgens mensen achter de schermen aan twee redenen. Allereerst vond Netflix, volgens The Hollywood Reporter, de reeks toch iets te gevoelig terrein betreden om er nog een tweede seizoen van te maken. Een tweede reden is het coronavirus. Voor Messiah moet er in heel wat verschillende landen gefilmd worden en het is momenteel erg onduidelijk wanneer dat opnieuw mogelijk zal zijn.

Meer
Lees meer...