‘The Alienist’ seizoen 2: Netflix lost releasedatum en trailer

Netflix heeft aangekondigd dat er een tweede seizoen van The Alienist komt. Het was lang onduidelijk of er nieuwe afleveringen van de reeks zouden komen, maar nu hebben we eindelijk ons antwoord. Het tweede seizoen van The Alienist krijgt alvast de subtitel Angel of Darkness. Op zondag 26 juli verschijnt de eerste aflevering van het nieuwe seizoen op de streamingdienst. Elke week zal Netflix een nieuwe aflevering vrijgeven.

The Alienist werd voor het eerst uitgezonden op het Amerikaanse kabelstation TNT. Het duurde echter niet lang eer Netflix de streamingrechten van de serie kocht en zo werd The Alienist slechts luttele maanden na de release ook beschikbaar voor het Belgisch publiek. De eerste afleveringen werden in de Hongaarse hoofdstad Boedapest opgenomen. Iedere aflevering kostte gemiddeld zo’n vijf miljoen dollar (bijna 4,5 miljoen euro). Het tweede seizoen zal uit acht afleveringen bestaan die elk ongeveer een uur duren.

Belgische connectie

EPA: Jakob Verbruggen

In deze serie worden we meegenomen naar het New York van rond 1900. Daar werden destijds erg jonge daklozen vermoord zonder dat iemand daar veel om gaf en zonder dat de toenmalige politie echt de moeite deed om de zaken op te lossen.

Om eindelijk iets aan het probleem te doen, slaan politiecommissaris Theodore Roosevelt die later Amerikaans president zou worden (vertolkt door Brian Geraghty), psychiater Laszlo Kreizler (Daniel Brühl) en tekenaar John Moore (Luke Evans) de handen in elkaar.

Daarnaast werd het eerste seizoen van de serie geregisseerd door onze landgenoot Jakob Verbruggen. Hij gaf meer vorm aan de productie is dus ook mee verantwoordelijk voor het succes ervan. Verbruggen stond ook al in voor enkele afleveringen van topreeksen als House of Cards en Black Mirror.

Seriemoordenaar

Netflix

In The Angel of Darkness, het tweede seizoen, zal het drietal opnieuw samenwerken om een seriemoordenaar op te sporen in de Big Apple. Het scenario van The Angel of Darkness is gebaseerd op de boeken van schrijver Caleb Carr. Daarnaast heeft Sara Howard (Dakota Fanning) een eigen detectivebureau geopend. Wanneer ze op zoek gaat naar de ontvoerde dochter van een Spaanse ambassadeur, schakelt ze het drietal in. Bovendien werkt John Moore nu voor de krant The New York Times.

Het tweede seizoen van The Alienist verschijnt vanaf zondag 26 juli op Netflix. Elke week zal er een nieuwe aflevering beschikbaar gesteld worden.

Dit zijn de 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...