Nieuw op Netflix deze week: ‘The Call to Courage’, een maffiafilm ‘Lo Spietato’, ‘Homecoming’ van Beyoncé en meer 

Nieuw op Netflix deze week: ‘The Call to Courage’, een maffiafilm ‘Lo Spietato’, ‘Homecoming’ van Beyoncé en meer 

Netflix doet het deze week terug goed. Naast de gloednieuwe Netflix-film ‘Someone Great’ is er ook een Italiaanse nieuwkomer ‘Lo Spietato’ waar de maffia zijn gangetje gaat met een rebelse tiener die opgroeit tot één van de meest gedreven bendeleden. Heb je naast ontspanning ook nood aan wat positieve moed om de komende week goed te starten? Dan is ‘The Call to Courage’ van Brené Brown er om je hiermee op weg te helpen. 

Deze week waren er iets minder nieuwe series in het aanbod dan normaal, maar dat verandert niets aan hoe goed deze enkele nieuwkomers zijn. Op 19 april kwam het tweede seizoen van Samantha! uit op Netflix. Een vrouw die in de jaren 80 als kind schitterde op het podium en deze draad jaren later opnieuw wil oppikken. Met het restje aan beroemdheid dat ze nog heeft, bedenkt ze enkele hilarische en onbezonnen plannen om opnieuw in de schijnwerpers te staan.

Series

Iets helemaal anders op Netflix is de mockumentary-serie Lunatics waarin Chris Lilley in de huid van zes opvallende en onzedige personen kruipt. Meer bepaald zijn het zes zonderlingen die elk hun eigen bijzondere leven leiden maar ze worden gespeeld door één en dezelfde persoon. Humor gegarandeerd bij deze serie.

Jane The Virgin

Na lang wachten is het vierde seizoen van Jane The Virgin eindelijk te bekijken op Netflix. Gina Rodriguez speelt haar rol als Jane Villanueva gewoon verder als een zedige vrouw die geen seks wil voor het huwelijk. Ondanks haar zwangerschap die tot stand komt door een medische fout slaagt ze volledig in haar opzet.

In het vierde seizoen zijn we ondertussen drie jaar verder en is Jane getrouwd met haar man Michael. Tijdens de huwelijksnacht wordt Michael neergeschoten, maar hij overleeft het. Jane heeft die nacht de eerste keer seks en voelt zich volledig in haar nopjes. Maar het blijft niet voor lange tijd rozengeur en maneschijn. Later treden er complicaties op waaraan Michael sterft, het is aan Jane om haar leven terug op de rails te krijgen.

Films

Deze maand is Gina Rodriguez niet enkel in het vierde seizoen van Jane The Virgin te zien, maar ook in de gloednieuwe film Someone Great speelt ze mee in de hoofdrol. De film is een combinatie van liefdesverdriet en vriendschap waarin enkele vriendinnen een avontuur aangaan.

Gina Rodriguez speelt de rol van een muziekjournaliste Jenny die al negen jaar met haar vriend in New York samenwoont. Jenny haar carrière loopt van een leien dakje wat niet van haar relatie te zeggen valt. Ze krijgt een droombaan aangeboden in San Francisco waar haar vriend niet mee om kan. Hij wil niet mee verhuizen en ziet een langeafstandsrelatie ook niet bepaald zitten. Daarom maakt hij een einde aan hun relatie. Jenny vindt troost bij haar vriendinnen en samen trekken ze er nog één laatste nachtje op uit in New York. Een memorabele nacht om niet snel te vergeten.

Lo Spatieto

In Lo Spatieto, ook wel The Ruthless genoemd, groeit een rebelse en nog zeer beïnvloedbare tiener in de jaren 80 op tot één van de meest ambitieuze en gedreven criminelen in Milaan. Hij is lid van de maffiaorganisatie ‘ndrangheta waarin Santo Russo uitblinkt in het plegen van misdaden en het uitwassen hiervan. In deze Spaanse maffiafilm leer je de trukken van het vak en is er aan spanning geen gebrek.

Docu en reality

Het Coachella festival 2018 was voor Beyoncé meer dan een succes. Zij was de eerste vrouw met een getinte huidskleur die als headliner op dit festival stond. Haar optreden was fe-no-menaal en is om die reden ook in een documentaire, Homecoming, gegoten. Ondanks het feit dat Beyoncé in 2017 het festival moest annuleren wegens zwangerschap, heeft deze comeback alles goed gemaakt.

The Call to Courage

Last but not least is er de documentaire van Brené Brown: The Call to Courage. Een absolute must see om meer moed te krijgen en meer buiten je comfort zone te durven treden. Een docu die gebracht wordt op een humoristische en empathische manier in een cultuur van onzekerheid en angst.

Zoals je kan zien, is er deze week voor ieder wat wils in het aanbod. Ben je toch niet echt onder de indruk? Bekijk dan zeker ook eens de lijst van de 50 beste series op Netflix. Nu nog enkel de tijd vinden om je voetjes in de lucht te gooien en je bent de hele avond zoet.

Gesponsorde artikelen