Novak Djokovic gediskwalificeerd na incident met lijnrechter

Novak Djokovic
EPA-EFE/JASON SZENES

De Servische tennisspeler Novak Djokovic werd gisteren gediskwalificeerd voor de US Open. Hij raakte per ongeluk de lijnrechter met een tennisbal.

Djokovic was de favoriet om het enkeltoernooi voor mannen te winnen. Hij is de huidige nummer één van de wereld in tennis. En sinds dit jaar krijgt hij de naam Big Title King, omdat hij al 57 titels in grote toernooien behaalde.

Per ongeluk

Vlak voor het ongeval viel Djokovic op de grond en bezeerde hij zijn schouder. Daarom sloeg hij uit woede op de tennisbal, die per ongeluk tegen de lijnrechter vloog. De vrouw kreeg de tennisbal recht op haar keel en zakte op de grond.

Vlak na het incident ging Djokovic in shock naar de lijnrechter toe. Enkele minuten later werd besloten dat de tennisser in fout was. “Hij sloeg opzettelijk een bal gevaarlijk of roekeloos op het veld zonder rekening te houden met de gevolgen”, zegt de United States Tennis Association.

Spijt

Vervolgens postte Djokovic uitleg op Instagram. “Deze hele situatie heeft me erg verdrietig en leeg achtergelaten. Ik controleerde de lijnrechter en het toernooi vertelde me dat ze zich godzijdank goed voelt. Het spijt me heel erg dat ik haar zoveel stress heb bezorgd. Zo onbedoeld. Zo fout.”

“Ik maak haar naam niet bekend om haar privacy te respecteren. Wat betreft de diskwalificatie, ik moet me terugtrekken en aan mijn teleurstelling werken en dit alles omzetten in een les voor mijn groei en evolutie als speler en mens. Ik verontschuldig mij aan het US Open-toernooi en alle betrokkenen voor mijn gedrag. Ik ben mijn team en familie erg dankbaar dat ze mijn ondersteuning zijn, en mijn fans dat ze altijd bij me waren. Bedankt en het spijt me zo.”

Gesponsorde artikelen