Left Right
scrollTop top

Officieel: hier zijn alle namen voor Liefde Voor Muziek 2018, en ze zullen weer voor vuurwerk zorgen


Officieel: hier zijn alle namen voor Liefde Voor Muziek 2018, en ze zullen weer voor vuurwerk zorgen

Dat het voorjaar van 2018 maar snel begint, want VTM heeft alle namen voor het vierde seizoen van Liefde voor Muziek bekend gemaakt. Sommige geruchten bleken te kloppen, andere niet. Zo is Marco Borsato er niet bij, maar reist wel een andere Nederlandse artiest mee naar een tot nu nog onbekende bestemming. Het gezelschap is hoe dan ook weer gevarieerd, waardoor we weer heel verrassende nieuwe hits zullen krijgen.

Over de bestemming is nog niks geweten, behalve dat het om een nieuwe locatie gaat. Niet Mallorca dus zoals vorig jaar. De artiesten vertrekken eind oktober al voor de opnames, het nieuwe seizoen komt in het voorjaar op televisie. Voor wie het programma nog niet kent: het is de bedoeling dat ze allemaal een nummer van elkaar onder handen nemen en er iets totaal anders mee doen. Daarom hebben we bij elke artiest de grootste hit geplaatst, zodat je weet welk nummer we normaal zeker mogen verwachten.

1. Niels Destadsbader

VTM

Eigenlijk hadden we op Niels Destadsbader ons geld wel durven inzetten. Hij is de coming man van VTM, en schittert zowel als zanger, acteur én presentator. Een complete artiest dus, en dat zal hij tijdens Liefde Voor Muziek nog eens willen bewijzen. In het najaar is hij te zien als presentator van het nieuwe spelprogramma The Wall, maar deze zomer koos hij resoluut voor zijn muzikale carrière. Dat bracht hem tot op de wei van Werchter voor Werchter Boutique.

Niels won vorige maand ook nog de Zomerhit van Radio 2 met Skwon Meiske. Benieuwd wie zich aan het West-Vlaams gaat wagen. Of misschien met een heel ander dialect gaat uitpakken.

HITS: Skwon Meiske, Een beetje anders, Hey Pa, Je bent van mij

2. Helmut Lotti

VTM

Geen artiest die zoveel mogelijkheden biedt om te coveren als Helmut Lotti. Van Vlaams tot Elvis Presley, klassieke muziek of zelfs Zuid-Afrikaans. Er is weinig waar hij zich nooit aan heeft gewaagd. We verwachten dan ook dat hij als geen ander hits tot een nieuw nummer zal kunnen omtoveren. Al z’n hits opsommen is onbegonnen werk, maar we hebben er hieronder toch een paar uitgepikt. Een aflevering waar we nu al naar uitkijken.

Hits: Tiritomba, Et Maintenant, Time To Swing, Suspicious Minds, Shosoloza

3. Silvy De Bie

VTM

Misschien wel de artiest met de langste carrière, ook al is ze nog maar 36 jaar. Lang geleden leerden we haar kennen als het kindsterretje Silvy Melodie tijdens De Kinderacademie in de beginjaren van VTM. Ze had een tijdje succes en probeerde het nadien met twee comebacks. De tweede was de goeie en ze werd de zangeres van de dancegroep Sylver. Daarmee verzamelde ze een pak hits waar de andere artiesten nu in mogen grasduinen.

Hits: Turn the tide, Skin, Love is an angel, Take me back, Lay all your love on me, Foreign Affair

4. Sharon Den Adel

VTM

Misschien de grootste verrassing, want deze naam hadden we nog niet horen circuleren. Sharon Den Adel is de zangeres van de Nederlandse rockbank Within Temptation. De stijl van de groep is symfonische metal, en dat lijkt a match made in heaven met de klassieke muziek van Helmut Lotti. De band heeft in ons land al een pak hits gescoord, maar brak echt door in de hitlijsten met Ice Queen in 2002. Sharon en de rest van de band maakten al eens covers van popnummers voor Qmusic, dus ze is uitermate geschikt voor Liefde Voor Muziek.

Hits: Ice Queen, Mother Earth, Faster, Stand My Ground, Utopia, What have you done, Memories

5. K’s Choice

VTM

Na Clouseau vorig jaar zit er weer een duo in Liefde Voor Muziek. Sarah en Gert Bettens kennen we natuurlijk het best als K’s Choice, een band die het ook over de landsgrenzen heen heeft gemaakt. Not an Addict is één van de vaste nummers wanneer hits uit de jaren 90 van onder het stof worden gehaald. Na een pauze van enkele jaren is de band intussen alweer een tijdje bezig. Hun hits coveren zal niet eenvoudig worden voor de andere artiesten.

Hits: Not an addict, Almost happy, When I lay beside you, Believe

6. Jasper Steverlinck

VTM

Nog zo’n steengoede muzikant van de voorbije twintig jaar die een duwtje in de rug verdient om weer in de spotlights te staan. Kende je hem vroeger niet als leadzanger van Arid, dan zeker wel van zijn heerlijke cover van David Bowies hit Life On Mars. Coveren kan hij dus zeker, en de laatste jaren is hij solo aan zijn carrière bezig.

We verwachten minstens één grote nieuwe hit van deze man in Liefde Voor Muziek. Dat hij een muzikaal genie is bewees hij overigens ook als coach in The Voice van Vlaanderen. Hij deed enkel in de eerste twee seizoenen mee en won die allebei met één van z’n teamleden.

Hits: Life on Mars, Seven odd years, Me and my melody, Words, Why do you run

7. Coco Jr.

VTM

Tot slot nog een naam die we niet hadden verwacht. Vroeger kende je hem misschien als Kid Coco, maar hij zal natuurlijk altijd bekend blijven als de zanger van The Dinky Toys, een populaire Vlaamse band uit de jaren 90. Na een pauze van meer dan twintig jaar kondigde de popgroep in het voorjaar aan opnieuw te gaan optreden.

In de periode ertussen probeerde Coco Jr. het solo. Hij trouwde in 1998 met ex-omroepster Geena Lisa, maar het koppel ging tien jaar later uit elkaar. We verwachten van hem dat hij een vleugje reggae en zonnige melodieën meebrengt naar Liefde Voor Muziek. Hij was immers ooit een echte hitmachine.

Hits: My day will come, I can’t keep my hands off you, Out in the streets, The test of time

Zo verklapte Niels Destadsbader alle namen in 2 meisjes op het strand

VTM

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  672.886
 • Aantal
  doden
  20.294