Left Right
scrollTop top

Pure magie: Emma Watson ontmoet de volwassene Hermione uit Harry Potter-toneelstuk


Pure magie: Emma Watson ontmoet de volwassene Hermione uit Harry Potter-toneelstuk

Het lijkt wel tovenarij: twee Hermione Grangers naast elkaar. Emma Watson zal voor iedereen het originele gezicht van het personage uit Harry Potter blijven, maar Noma Dumezweni hoopt dankzij het toneelstuk ‘Harry Potter And The Cursed Child’ om de volwassen versie van Hermione in onze harten te mogen zijn. Sommige lezers hebben het er erg moeilijk mee dat Hermione plots zwart is, maar hopelijk kan deze knuffel van Emma Watson daar verandering in brengen.

Akkoord, logisch is het niet als je hen samen ziet. Maar feit is dat de film en het toneelstuk niets met elkaar te maken hebben, en dus moest er bij de keuze voor de volwassen Hermione helemaal geen rekening worden gehouden met Emma Watson. J.K. Rowling liet al verstaan dat met Noma Dumezweni voor de best mogelijke actrice is gekozen. Ook Emma Watson had het niet moeilijk met het feit dat Hermione nu een andere huidskleur heeft.

Emotioneel

“Toen ik haar op het podium zag staan, was het alsof ik de oudere versie van mezelf ontmoette en ze me moest vertellen dat alles met mij goed zou komen, wat heel geruststellend en emotioneel was”, schreef Emma op haar Facebook-pagina. Ze heeft het stuk dus al gezien en gaf ongeduldige fans een korte review: “Ik kwam binnen zonder te weten wat ik moest verwachten en het was GEWELDIG. Sommige delen van het stuk waren, denk ik, mogelijk nog mooier dan de films. Nadien voelde ik me meer verbonden met Hermione en de verhalen dan ik me sinds Deathly Hallows gevoeld heb. Het was zo’n geschenk.”

Ook de nieuwe Hermione sprak vol lof over haar collega:

Harry Potter And The Cursed Child loopt vanaf 30 juli in Londen. Emma Watson is intussen met andere dingen bezig en zal volgend jaar te bewonderen zijn als Belle in de filmversie van Beauty & The Beast.

(Bron: The Huffington Post)

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…