Sieg De Doncker en Olga Leyers gaan samen nieuw programma presenteren!

Sieg De Doncker en Olga Leyers gaan samen nieuw programma presenteren!

Olga Leyers en Sieg De Doncker gaan voor een nieuw VTM-programma samen met senioren op wereldreis. In ‘De Wereld Rond Met 80-jarigen’ zullen de twintigers op reis gaan met een groep tachtigers die in hun leven niet of heel weinig gereisd hebben. 

Na het grote succes van het VIER-programma Hotel Römantiek, gaat ook VTM aan de slag met senioren. In De Wereld Rond Met 80-jarigen gaan Sieg De Doncker en Olga Leyers, beiden twintigers, op wereldreis met acht hoogbejaarden die in hun leven (bijna) nooit gereisd hebben. Ze passeren op hun reis langs de mooiste plaatsen ter wereld, waarbij het levensverhaal van de senioren gebruikt wordt als rode draad.

Klaar voor het avontuur

Presentators Sieg en Olga vertrekken dus binnenkort op wereldreis en ze zien het alvast helemaal zitten. “Een bijzonder tv-programma rond reizen, iets wat ik sowieso al graag doe”, vertelt Olga. “Maar wat het voor mij dé absolute max maakt, is dat je door zo’n lange wereldreis heel intens met mensen gaat leven en zo’n soort kampgevoel krijgt. Ik ga heel graag om met oudere mensen. Die nemen geen blad voor de mond, hebben veel levenswijsheid en dat vind ik heerlijk.” De 20-jarige dochter van Jan Leyers trekt dus op wereldreis met mensen die letterlijk vier keer zo oud zijn als haar.

Voor Ketnet-gezicht Sieg De Doncker is het een hele ommekeer om te werken met senioren, nadat hij jarenlang enkel met kinderen aan de slag ging. “De wereld rondreizen met een groep 80-jarigen is voor mij totaal nieuw als je bedenkt dat ik tot nog toe met Helden vooral met en voor kids op avontuur getrokken ben. Ik vind het heerlijk dat senioren – net als kids – altijd onversneden hun gedacht zeggen”, klinkt het bij de 28-jarige Sieg. “Tachtigers hebben daarbij een pak levenswijsheid en -ervaring als extra bagage en dat triggert mij enorm om hun verhalen te horen.”

Kennis delen

Voor Sieg heeft het hele avontuur nog een extra dimensie. “Ik heb een hele goeie band met mijn omaatje, maar kon er nooit mee op reis gaan”, legde hij vanmorgen uit bij Qmusic. “Ik ben heel blij dat ik dat nu met andere omaatjes wel kan doen. Ik hoop er veel uit te leren. Zij hebben een enorme wijsheid en wij hebben in tegenstelling tot hen wel al wat gereisd. Ik hoop dat we onze kennis kunnen delen.”

Sieg stopte zijn liefde voor zijn omaatje nooit onder stoelen of banken. Zijn dementerende oma was ook zijn inspiratie om deel te nemen aan Steracteur Sterartiest. Hij zong daar ten voordele van Dementie Vlaanderen, om zo meer aandacht te vragen voor dementie.

Gesponsorde artikelen