SPOILER ALERT! Game of Thrones-acteur Kit Harington heeft mogelijk het lot van Jon Snow verklapt

SPOILER ALERT! Nu de finale van het vijfde Game of Thrones-seizoen dichterbij komt, wachten veel fans in spanning af welk van hun favoriete personages als volgende zal sneuvelen. Acteur Kit Harington, Jon Snow in de reeks, gaf in een interview met de Amerikaanse nieuwssite The Huffington Post alvast een hint die mogelijk het lot van z’n personage verklapt. Dit artikel bevat serieuze spoilers over de boeken én de reeks. Als je het niet wil weten, lees dan niet verder. Je bent gewaarschuwd.

Ik meen het. Stop nu met lezen. Spoilers volgen ongetwijfeld.

Voor de doorzetters: in het laatste deel van George R. R. Martins A Song of Ice and Fire-boekenreeks eindigt het lot van Jon Snow met een helse cliffhanger. Jon wordt verschillende keren met een mes gestoken door zijn broeders van de Night’s Watch. Sterft hij of overleeft hij de aanval? ’t Is een vraag die menig fanatieke Game of Thrones-fan in z’n greep houdt.

In een interview met The Huffington Post hint Harington naar het lot van z’n personage. De acteur vertelt hoe hard hij ernaar uitkijkt even een pauze te nemen na de opnames van z’n laatste film (Testament of Youth). Toen ze hem vroegen of hij even rust neemt voor de opnames van weer van start gaan (die lopen elk jaar van juli tot december), antwoordde hij: “IF I start filming Game of Thrones. I can’t tell you if I do.” Met de nadruk op “if”. Harington weet dus niet of hij terugkeert in seizoen 6. Wat mogelijk impliceert dat – neem even diep adem – Jon Snow sterft op het einde van seizoen 5. There, I said it.

Maar niet te vroeg getreurd. Er is hoop. Volgens de Amerikaanse site The Hollywood Reporter, gespecialiseerd in de Hollywood-industrie en entertainmentsector, zou Kit Harington op de lijst van acteurs staan die bij HBO hebben getekend voor een contractverlenging voor seizoen 6. Zelfs mogelijk een, jawel, zevende seizoen. De kans is dus groot dat Jon Snow nog wel even blijft meegaan. Fingers crossed!

Meer
Lees meer...