The Try Guys delen nieuw statement over Ned in video

De drie overgebleven Try Guys, Eugene Lee Yang, Zach Kornfield en Keith Habersberger, hebben een nieuwe video gedeeld. Daarin gaan ze dieper in op de situatie rond Ned Fulmer, die vorige week uit het collectief werd gezet.

Je kon er vorige week bijna niet naast kijken. Op Reddit verschenen posts over het vermeende overspel van Ned Fulmer van The Try Guys. Hij zou zijn echtgenote en de moeder van zijn twee kindjes bedrogen hebben met een van de productieleden van The Try Guys. Na een dag vol speculatie door fans kwam er een officieel statement van The Try Guys. Daarin lieten ze weten dat Ned niet langer deel uitmaakt van het gezelschap. Ook Ned deelde toen een statement waarin hij de geruchten bevestigde.

The Try Guys

The Try Guys vindt z’n oorsprong in 2014 en bestond uit Ned Fulmer, Eugene Lee Yang, Keith Habersberger en Zach Kornfeld. De vier heren werkten bij het Amerikaanse medium BuzzFeed en startten toen een videoreeks op YouTube waarbij ze allerlei dingen uittestten (vandaar de naam The Try Guys). Het concept werd meteen razend populair waardoor de vier in 2018 BuzzFeed verlieten om zich volledig op The Try Guys te kunnen focussen. 

Tot op heden brengen ze nog steeds regelmatig nieuwe video’s uit voor hun bijna 8 miljoen YouTube-abonnees. Daarnaast trokken ze in 2019 ook door Noord-Amerika met hun eigen theatertour. Eind augustus verscheen ook hun reeks No Recipe Road Trip with the Try Guys op het Amerikaanse Food Network. Daarin zijn ze nog met vier te zien, maar dat zal in de toekomst dus niet meer het geval zijn.

Ned

Vorige week ontplofte het internet namelijk naar aanleiding van een post in de subreddit van The Try Guys. Fans merkten op dat Ned niet te zien was in de laatste video’s van het viertal en dat hij ook uit advertenties voor hun merchandise geknipt leek te zijn. 

Volgens fans in de subreddit zou dat het gevolg zijn van overspel door Ned. Hij zou zijn vrouw Ariel bedrogen hebben met een van de productieleden van The Try Guys, die zelf ook soms in beeld te zien was. Ned was tijdens zijn tijd bij The Try Guys altijd heel open over zijn huwelijk met Ariel. Zo verwees hij in zo goed als elke aflevering naar zijn vrouw en vertelde hij daarbij steevast hoe graag hij haar zag. Het koppel heeft ook twee zoontjes samen. Dat alles maakte het nieuws van het vermeende overspel natuurlijk nog shockerender voor de fans. 

Bevestiging

Aanvankelijk bleef het bij speculaties door fans. Tot er op de officiële socialemediakanalen van The Try Guys een kort statement verscheen. “Ned Fulmer werkt niet langer bij The Try Guys. Na een grondige interne evaluatie zien we geen toekomst samen. We danken jullie voor jullie steun terwijl we ons aan deze verandering proberen aan te passen.”

Niet veel later kwam ook Ned zelf met een statement. Daarin bevestigde hij het overspel. “Mijn familie had altijd mijn prioriteit moeten zijn, maar ik verloor m’n focus en had een relatie op de werkvloer, met wederzijdse toestemming. Ik wil me excuseren voor de pijn die mijn acties hebben toegebracht aan de andere Try Guys en aan de fans, maar vooral aan Ariel. Het enige wat er nu nog toe doet is mijn huwelijk en mijn kinderen (Ned en Ariel hebben twee zoontjes, red.). Dat is waar ik nu op ga focussen.”

Ook Ariel reageerde al. Zij schreef: “Bedankt aan iedereen die contact met me opnam. Het betekent echt veel. Niets is belangrijker voor mij en Ned dan ons gezin. Daarom vragen we – voor onze kinderen – om onze privacy te respecteren.” 

Videostatement

En nu hebben de drie overgebleven Try Guys hun eerste video gedeeld sinds het vertrek van Ned. Het gaat om een nieuw statement, waarin ze meer informatie geven over de situatie. “Begin september lieten verschillende fans ons weten dat ze Ned hadden gezien met een werkneemster terwijl ze zich in het publiek romantisch gedroegen”, vertelt Keith. “We hebben toen meteen contact opgenomen met de werkneemster. Ned bevestigde de geruchten en liet daarbij ook weten dat het al een tijdje aan de gang was. Dat kwam uiteraard als een grote shock voor ons. We willen dan ook dat jullie weten dat wij niet op de hoogte waren. Al die informatie was even shockerend voor ons als voor jullie.”

Daarna bevestigde Eugene dat ze achter de schermen al weken bezig waren met een manier om dit op te lossen. “Drie weken lang spraken we met werkadvocaten, ondernemersadvocaten, HR, PR en anderen zodat we de nodige stappen konden zetten. We waren ons altijd heel bewust van hoe fel dit inging tegen het bedrijf dat we opgebouwd hebben en de mensen die hier werken. Dit is iets wat we heel serieus namen. We weigerden om dit gewoon onder de mat te schuiven. Dat is niet wie we zijn en waar we voor staan.”

Zach besluit: “We hebben Ned onmiddellijk verwijderd van onze werkactiviteiten en een HR-professional aangesteld om de feiten grondig te onderzoeken. Daarom kozen we er ook voor om Ned te verwijderen uit onze video’s tot dat onderzoek afgerond was. Ik wil onze montagemedewerkers ook bedanken omdat ze dit zo goed aangepakt hebben. Er zijn sommige video’s die we niet meer konden uitbrengen. Je zal deze nooit te zien krijgen. Het is een beslissing die ons enorm veel geld kost. Het is geld dat we nooit terug zullen krijgen, maar het is een beslissing waar we volledig achter staan.”

Toekomst van The Try Guys

The Try Guys laten vervolgens weten dat ze geen details kunnen lossen uit het onderzoek van HR, maar dat ze besloten dat ze niet meer konden samenwerken met Ned. “Op vrijdag 16 september gaven wij met drie als de leden van Second Try LLC (het bedrijf opgericht door het viertal, red.), onze schriftelijke bevestiging van de verwijdering van Ned als manager en als werknemer.”

“We wilden deze aankondiging niet te snel maken om verschillende redenen. In de eerste plaats zijn er echte mensen die hierbij betrokken zijn en hoewel we dit zien als een bedrijfszaak, zit er een familie middenin deze storm”, vertelt Keith. “We waren altijd al van plan om een publiek statement te maken, maar door de vele speculaties online, wisten we dat we niet langer konden wachten”, legt Eugene vervolgens uit. “We waren enorm in shock en gekwetst door het nieuws. Dit is iemand met wie we acht jaar samenwerkten aan een merk en een bedrijf.”

“Er zullen uiteraard dingen veranderen”, gaat Zach verder. “We hopen dat we hierin ook op een positieve manier kunnen groeien en betere video’s kunnen maken, maar het zal niet makkelijk worden.” Keith gaat verder: “In de toekomst zullen we meer kunnen zeggen, maar voorlopig ligt de focus op het maken van de best mogelijke content. Daarna zullen we kunnen zien wat de toekomst van dit kanaal is.”

Bekijk hier de volledige video van de drie Try Guys:

Meer
Lees meer...