Veilige ingrepen natuurlijke borstvergroting en Brazilian Butt lift groeien flink in populariteit

Geschreven met de input van Wellness Kliniek Genk

Dat er geregeld dames zijn die graag grotere borsten wensen, is iets van alle tijden. Door de negatieve verhalen in het nieuws wordt er echter steeds vaker getwijfeld aan de ingreep, omdat het risico’s met zich mee zou kunnen brengen. Zijn deze risico’s werkelijk zo heftig, of zijn het uitzonderingen? En wat zijn de mogelijkheden van ‘natuurlijke operaties’, oftewel ingrepen met eigen vet? Daar zoomen we in dit artikel op in.

Natuurlijke borstvergroting vs borstvergroting met implantaten

De meest gekende manier is de borstvergroting met implantaten, waarbij er dus siliconen aangebracht worden in de borsten. ‘Hiermee zijn er vrijwel geen beperkingen aan de cupgrootte’, aldus Wellness Kliniek Genk. Zij voeren zowel borstvergrotingen met implantaten als borstvergrotingen met eigen vet uit. De verschillen: bij een natuurlijke borstvergroting wordt er alleen lichaamseigen materiaal gebruikt en is het mogelijk om de cup met één maat te vergroten. ‘Wie de borsten graag meer dan een cupmaat vergroot komt toch uit bij implantaten’, aldus Wellness Kliniek.

Zijn implantaten (on)veilig?

Zelf maakt de Wellness Kliniek gebruik van de beste kwaliteit implantaten op de markt, namelijk die van Laboratoires Arion, Motiva, Natrelle en Mentor. ‘Wij stemmen het merk implantaat én de grootte ook echt af op de wensen en het lichaam van de persoon. Iedereen is immers anders en een borstvergroting is maatwerk, niet alleen qua omvang, maar ook qua merk implantaten’.

Daarnaast maken ze bij de chirurgie gebruik van de unieke MIBIS techniek, wat staat voor Minimally Invasive Breast Implant Surgery. Een methode waarbij de ervaren chirurgen de operatietijd flink kunnen verkorten, dit met zo min mogelijk lichamelijk letsel. Dit zorgt voor mooier én sneller herstel.

Door de combinatie van de meest kwalitatieve implantaten en de speciale techniek is de kans op complicaties minimaal en zo blijven die ‘horrorverhalen’ een ver van je bed show. De kliniek raadt aan om voor een borstvergroting altijd te kiezen voor een gevestigde kliniek waar ze transparant zijn over de ingreep en de mogelijke complicaties. Zo kun je zelf een gedegen keuze maken of het bij je past.

Alternatief: borstvergroting met eigen vet

Wellness Kliniek vervolgt dat, wanneer iemand de cupmaat een klein beetje wil vergroten, zij ook de mogelijkheid tot een borstvergroting met eigen vet bespreken. Bij deze natuurlijke manier van vergroten wordt er middels liposuctie vet gewonnen uit andere delen van het lichaam, bijvoorbeeld heupen, buik of billen. Dit vet wordt vervolgens gezuiverd en ontdaan van bloed en beschadigde cellen. Na grondige reiniging wordt het geïnjecteerd in de borsten. Dit gehele proces wordt ook wel lipofilling genoemd. Groot voordeel is dat het om een lichaamseigen stof gaat, waardoor je dus geen onnatuurlijke siliconen in het lichaam krijgt.

Of deze ingreep bij je past is de vraag. Je moet er namelijk rekening mee houden dat het resultaat erg natuurlijk is, waarbij de cupmaat met één maat vergroot kan worden. Bovendien zal het resultaat er getrouwer uitzien. Dat resultaat valt met implantaten overigens ook te behalen, maar met implantaten kun je er daarnaast ook voor kiezen om een flinke vergroting te doen en een pronte (meer vooruit staande) boezem te creëren. Kortom, de borstvergroting met implantaten biedt meer mogelijkheden qua uiterlijke veranderingen.  Het is dus maar net wat je eigen wensen zijn.

Lipofilling groeit in populariteit

Hoewel de techniek lipofilling al best oud is en van oorsprong vooral werd ingezet voor medische reconstructie, zien we steeds vaker dat dames deze techniek prefereren als cosmetische ingreep. De mogelijkheden zijn dan ook enorm, zo geeft Wellness Kliniek aan. Zij voeren bijvoorbeeld ook een natuurlijke bilvergroting of behandelingen aan het gezicht uit middels deze techniek.

Sinds de groei van influencers die hun ‘perfecte lichaam’ tonen wensen steeds meer dames een groter achterwerk, opgevulde lippen en minder rimpels en lijntjes. En daar is de techniek lipofilling perfect voor inzetbaar. Het biedt bijvoorbeeld ook een goed en veilig alternatief voor botox en fillers.

Al sinds 2016 zagen we een flinke groei in esthetische ingrepen in België, met een richtlijn van 200.000 per jaar. In die tijd konden we rekenen op bijna 100.000 botox en filler behandelingen, maar naar verwachting neemt dat aantal af en wordt lipofilling steeds vaker verkozen als techniek. Groot voordeel is bovendien dat het resultaat veel blijvender is. Bij botox en fillers is het effect namelijk meestal binnen een jaar uitgewerkt. En wanneer je dit steeds wil laten bijwerken dan voel je ook nog eens flink in de portemonnee.

Brazilian Butt lift voor grotere billen

Je kunt uren in de sportschool doorbrengen en je voedingspatroon aanpassen, maar je lichaam heeft van nature eenmaal een bepaalde vorm die niet altijd met sporten en voeding dusdanig gewenst te veranderen is. Het is dan ook niet voor niets dat de Brazilian Butt lift (BBL) steeds vaker uitgevoerd wordt.

Een grotere bilpartij met mooie rondingen middels een natuurlijke vergroting, ook dat is mogelijk met de techniek lipofilling. En het fijne is dat deze ingreep zo is gepiept. Binnen zo’n 90 minuten is de BBL gefixt en binnen een week kun je de dagelijkse activiteiten al hervatten. In de tussentijd kun je vanaf de bank al lekker online nieuwe badkleding gaan shoppen.

Cosmetische chirurgie is ondertussen allang geen taboe meer en is erop focust dat jij je lekker voelt in jouw lichaam, op welke manier dan ook. Iets voor jou? Kijk dan eens op de website van Wellness Kliniek voor alle behandelingen op het gebied van borstvergrotingen en lipofilling van het gezicht en de billen.

Meer
Lees meer...