Waarom Anneleen Van Bossuyt (N-VA) een leider voor morgen is

Waarom Anneleen Van Bossuyt (N-VA) een leider voor morgen is

N-VA-toekomst in Europa

De politieke redactie van newsmonkey stak de koppen bijeen voor een lang en moeilijk beraad, dat de nacht in ging op een anoniem kasteel. Na uren en uren onderhandelen raakten de betrokkenen het eens over één lijst. Een lijst van beloftevolle, jonge politici, die nu soms al het verschil maken. Maar vooral politici waarvan wij geloven dat ze op een dag de moed en het inzicht zullen hebben om dit land te leiden. Hieronder ons oordeel:

Wie: Anneleen Van Bossuyt

Functies: Europarlementslid voor N-VA

Leeftijd: 35 jaar

Anneleen Van Bossuyt is een leider voor morgen omdat: ze een behoorlijk intelligente vrouw is die zonder schroom de Europese regelgeving aanpakt. Ze strijdt onder meer voor de modernisering van de Europese wetgeving. Proficiat, iemand moet het doet.

Je moet haar nu al kennen van: haar werk als Europarlementslid en haar expertise op gebied van Europees beleid. Ze houdt zich op Europees niveau bezig met dossiers als digitale vereenvoudiging. Zo wil ze bijvoorbeeld dat Netflix in elk land hetzelfde is en wil ze af van geoblocking. Zijn wij het helemaal mee eens.

Wij verwachten van haar: dat ze zich keihard voor Europa blijft inzetten, maar zich ook meer profileert in Vlaanderen om zo Europese politiek korter bij mensen te brengen.

Gesponsorde artikelen