Wie is Sebastien Dewaele, de West-Vlaming uit ‘De Slimste Mens Ter Wereld’?

Sebastien Dewaele De Slimste Mens Ter Wereld
VIER

Een nieuwe dag betekent ook een nieuwe kandidaat in De Slimste Mens Ter Wereld. Vanavond waagt acteur Sebastien Dewaele voor de eerste keer zijn kans. Als je niet uit West-Vlaanderen komt, bestaat de kans dat je de acteur niet kent. Wij stellen hem even aan je voor.

De naam Sebastien Dewaele zegt je misschien niet zo veel. Maar zijn gezicht zal tv-kijkend Vlaanderen waarschijnlijk niet onbekend voorkomen. De 41-jarige Oostendenaar speelde namelijk mee in De Dag, Eigen Kweek, Bevergem, Gent West en binnenkort ook in Grenslanders.

Eigen Kweek

Het eerste seizoen van Eigen Kweek is al een paar jaar oud. De reeks over de boerenfamilie Welvaert kwam in 2013 voor het eerste op de Vlaamse televisieschermen. Het gezin heeft het moeilijk om met de kweek van aardappelen het hoofd boven water te houden en gaat aan de slag met cannabis.

Sebastien Dewaele speelt de rol van Steven Welvaert, één van de zonen in het gezin. Hij had samen met een vriend een kleine wietplantage in een hangar en gaat uiteindelijk samen met zijn vader aan de slag met een grotere plantage.

Gent West

In het tweede seizoen van Gent West duikt in de gevangenis ook een transgenderpersonage op. Sebastien Dewaele kruipt in de huid van Axelle Van Haver, die zich eerst nogal onwennig voelt tussen de andere gevangenen, maar geleidelijk aan toch het vertrouwen van enkele vrouwelijke criminelen kan winnen.

Preuteleute

Naast een leven als acteur, heeft Sebastien Dewaele er ook één als muzikant. De Oostendenaar staat ook wel bekend als Alain van Preuteleute. Het fenomeen schoot uit de startblokken met een cabaretshow, maar won de harten van (vooral) West-Vlamingen toen het ook muziek begon te maken.

De Slimste Mens Ter Wereld

In De Slimste Mens Ter Wereld komt Sebastien Dewaele vanavond voor de eerste keer aan zet. Dat wordt geen makkelijke opgave, want de tegenstand is sterk. Zowel ex-Hooverphonic-zangeres Geike Arnaert als sopraan Astrid Stockman bewezen al dat ze zich niet zomaar laten voorbijlopen.

Gesponsorde artikelen