Left Right
scrollTop top

30 avontuurlijke reisbestemmingen waar je waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt


© pixabay

Megaveel zin om te reizen, maar je weet niet waar naartoe? Dan gaan wij het jou nog wat moeilijker maken! De volgende 30 bestemmingen ken je waarschijnlijk niet, maar ze zijn het zeker waard om op jouw bucket list te staan.

1. The Stairway to Heaven, Hawaï

Wikimedia Commons
Deze trappen zijn beter bekend als the Haiku stairs en werden tijdens WOII gebouwd opdat soldaten de radioantennes op de toppen van de bergen konden bereiken. Je hebt er een prachtig zicht over Oahu, Hawaï.

2. Lofoten, Noorwegen

Wikimedia Commons
Deze eilandengroep in Noorwegen moet je gezien hebben! Je kan er een vissershuisje huren, verse kabeljauw vangen, wandelen op de kilometers lange kiezelstranden en genieten van één van de mooiste taferelen dat een mens ooit kan zien: het Noorderlicht.

3. Jericoacoara, Brazilië

Wikimedia Commons
Dit kleine vissersdorpje op meer dan 2.000 kilometer van de hoofdstad Brasilia is een begeerde plaats voor surfers en kiters. Weinig toeristen, goeie golven en kilometers aan verlaten stranden. Hemels!

4. Catacomben van de Capucijnen, Rome

Stanthejeep, Wikimedia Commons
Onder de Santa Maria della Concezione kerk in Rome, Italië, liggen de resten van zo’n 4.000

Kapucijnenmonnikken. De schedels en skeletten zijn op een artistieke manier geordend. Niet voor watjes!

6. De Aposteleilanden, USA

iStock
The Apostle Island National Lakeshore is een archipel van eilanden in Lake Superior, Wisconsin. Zeegrotten vind je er in overvloed en deze zijn op natuurlijke wijze versierd met prachtige ijspegels.

7. De marmeren Jain tempel van Ranakpur, India

Antione Taveneaux, Wikimedia Commons
Deze tempel bevat meer dan 1.140 marmeren pilaren en zijn bijna allemaal verschillend! Als je in India bent moet je deze tempel zeker op jouw ‘to see-list’ zetten.

8. Het vulkanische park Wai-O-Tapu, Nieuw-Zeeland

Christian Mehlführer, Wikimedia Commons
Dit vulkanische park spreekt echt tot de verbeelding, vooral dankzij het prachtig kleurenpalet. Er is kokende modder, stomende grond en er is ook een ‘Champagne Pool’ die limoengroen, feloranje en goud kleurt.

9. Het amfitheater van El Jem, Tunesië

Gabriel Rodríguez; Wikimedia Commons
Een prachtig voorbeeld van de macht en het bereik van het Romeinse Rijk zijn de verschillende overblijfsels van de amfitheaters. Vaak zijn het ruïnes maar hier in El Jem, Tunesië is het bouwwerk uit de 3de eeuw na Christus zeer goed bewaard gebleven. Zo’n 35.000 mensen konden hier plaatsnemen.

10. De Svalbardeilanden, Noorwegen

iStock photo © dagsjo
Kan jij goed tegen de koude? Dan is deze bestemming iets voor jou! Deze eilandengroep ligt tussen Noorwegen en de Noordpool. De ongerepte natuur en de ijslandschappen zijn er echt prachtig. Je kan er tochtjes maken op een hondenslee en op zoek gaan naar ijsberen.

11. Pangong So, Tibet

iStock photo © thaiview
Pangong So is Tibetaans voor ‘lang, smal, betoverd meer’. Het is zowat de grens tussen Tibet en India. Het water is er zo helder dat je de stenen op de bodem kan zien.

12. De berg Huashan, China

Darren On The Road, WIkimedia COmmons
Mensen met hoogtevrees scrollen beter verder. Deze berg in de provincie Shaanxi in China is ideaal voor wandelaars en klimmers. Voor minder ervaren klimmers is er een beveiligd pad voorzien. Not for pussies!

13. Madain Salih, Saudi-Arabië

Sammy Six, Wikimedia Commons
Deze site van de Nabateeërs bevat 111 zeer goed bewaarde graftomben. Het is het eerste Unesco werelderfgoed in Saudi-Arabië.

14. Hobart, Australië

Stock photo © zetter
Het pittoreske havenstadje Hobart in Tasmanië straalt rust uit door de prachtige historische gebouwen en de gezellige cafeetjes. Daarnaast is de natuur rond deze stad echt magnifiek. Topbestemming voor cultuurliefhebbers en wandelaars.

15. Victoria Falls, Zimbabwe

iStock photo © maiteali
Gek van watervallen? Terecht! De Victoria Falls in Zimbabwe op de grens met Zambia moet je gezien hebben. Er zijn verschillende activiteiten te doen ter plaatse: bungeejumpen, raften, helicoptervluchten, …

16. De Hinatuan-rivier, Filipijnen

Wikimedia Commons
Deze rivier wordt ook wel de betoverde rivier genoemd. Ze heeft zout water en vloeit rechtstreeks in de Stille Oceaan. Het water is kristalhelder.

17. Alberobello, Italië

Wikimedia Commons
Dit schilderachtige stadje bevindt zich in de hiel van Italië. Liefhebbers van de Italiaanse keuken zijn hier aan het juiste adres. Typisch aan Alberobello zijn de huisjes gemaakt uit kalksteen en de daken die kegelvormig zijn.

18. Het scheve woud, Polen

iStock photo © Maciej Bledowski
In het mysterieuze scheve bos in West-Polen groeien 400 dennenbomen in een kromming van 90°. De reden is niet bekend.

19. De Jiuzhaigou Vallei, China

Wikimdia Commons
In de regio Noord-Sichuan in China bevindt zich deze ongerepte vallei van zo’n 180.000 hectare groot. Watervallen, meertjes en riviertjes met helder water vind je hier overal. Wat een paradijs!

20. Hitachi Seaside Park, Japan

Wikimedia Commons
Dit park in Ibaraki, Japan, is 470 hectare groot en staat vol met bloemetjes. Het park bloeit het hele jaar door.

21. De Kalash, Rumburvallei, Pakistan

Wikimedia Commons
Deze inheemse stam leeft op traditionele wijze in de Rumburvallei in Pakistan. Ze leven zonder electtriciteit, gsm’s, kranten, … Ze zijn gekend voor hun grote oogstfeesten waar ze dansen, kampvuren maken en veel wijn drinken. Feest!

22. Namaqualand, Namibië & Zuid-Afrika

Stock photo © Jacynthroode
Het dorre landschap van deze streek vult zich in de lente met oranje en witte madeliefjes. Dit zorgt voor een prachtig kleurentafereel. Het lijkt een beetje aslof je op de planeet Mars loopt.

23. Caminito del Rey, Spanje

Wikimedia Commons
Eén van de meest gevaarlijke wegen ter wereld is na 15 jaar terug geopend. De restauratie heeft iets meer dan 5 miljoen euro gekost. Deze weg ‘hangt’ aan de muren van de El Chorro kloof. Deze route is voor echte avonturiers!

24. Tianzi natuurpark, China

iStock photo © lzf
In Wulinyuan, China, ligt dit prachtige natuurpark. Je bent er omringd door grote, natuurlijke, stenen torens. Het landschap doet wat denken aan de film Avatar alhoewel deze rotsen natuurlijk niet zweven in de lucht.

25. De lagune van Balos, Griekenland

Wikimedia Commons
Deze lagune kan je vinden op het eiland Kreta in Griekenland. De prachtige witte stranden en het blauwe water zorgen voor een prachtig utizicht vanop de hellingen de kustlijn.

26. Huacachina, Peru

iStock photo © Dmitry_Saparov
Dit stadje ligt in een oase in de Peruviaanse Atacama-woestijn. Het ligt tussen duinen en heeft zelfs een meertje. Een aards paradijs in een droge omgeving. Op de duinen is het mogelijk om te sandboarden.

27. Las Lajas Sanctuary, Colombia

Wikimedia COmmons
Deze neo-Gothische kathedraal werd tussen 1916 en 1944 op een heel bizarra plaats gebouwd: boven een ravijn. Bezoekers plaatsen plaatjes op de kliffen rond de kathedraal om de Maagd Maria te herdenken.

28. Derweze, Turkmenistan

Wikimedia Commons
Deze ‘poort naar de hel’ is een gigantische brandende krater. Deze werd per ongeluk gecreëerd wanneer de Soviets er naar gas boorden. Ondertussen brandt deze krater al 40 jaar. Een adembenemend schouwspel!

29. Thor’s Well, Oregon, V.S.

Wikimedia Commons
Aan de kust van Kaap Perpetua in Oregon is er een natuurlijke zoutwaterfontein aangedreven door de Stille Oceaan. Dit fenomeen gezien hebben!

30. Tanzania’s Selous Game reservaat

Wikimedia Commons
Dit reservaat is ideaal voor safari’s. Hier ga je ongetwjfeld verschillende diersoorten zien. Andere parken zijn te druk waardoor de meeste dieren bang hebben. Bron: Business Insider

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  116.351.396
 • Aantal
  doden
  2.585.919
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  785.809
 • Aantal
  doden
  22.240