Aalst is 9 dagen het mekka van het beachvolley

AALST – De vzw Thaleia Events organiseert binnenkort voor de tweede maal een manche van het Belgian Beachvolley Championship. Plaats van de afspraak is de parking van het stedelijk zwembad in Aalst. Heel wat topspelers zijn op de afspraak, maar de organisatoren hebben ook oog voor de recreatieve spelers. 

De eerste editie was vorig jaar een groot succes met 30 herenteams en 18 damesteams aan de start van de Aalsterse manche van het Belgisch kampioenschap en 2000 toeschouwers op de tribunes. “We hoopten al bij de start vorig jaar om er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken en na de lovende commentaren van de federatie, spelers en speelsters, toeschouwers en sponsors waren we het snel eens dat dit geen eenmalig evenement mocht zijn”, vertelt Geroen Verleysen, voorzitter van de vzw Thaleia Events. Zijn vrouw Ilse Lambrechts, een voormalig topvolleybalspeelster met 23 jaar eredivisie en 15 jaar nationale ploeg op de teller, is meter van het evenement.

De parking van het zwembad aan de Zwembadlaan in Aalst wordt op donderdag 18 juni dankzij de aanvoer van 600 ton zand omgetoverd in een beachvolleyparadijs. “De oriëntatie is dit jaar iets anders omdat we verplicht zijn om een echte centercourt aan te leggen. Vorig jaar hadden we twee gelijke zandbakken, dit jaar is er één bak van 22 bij 14 meter met daar rond de mobiele tribune en een zandbak van 22 bij 42 meter”, aldus nog Geroen Verleysen.

Wie topspelers wil zien, zakt best op zaterdag 20 en zondag 21 juni af naar Aalst. Op zaterdag starten om 8.30 uur de kwalificatiewedstrijden van de vijfde manche van het Belgian Beach Chamionship. Er staan 30 heren- en 18 damesduo’s aan de start. Op zondag om 9.30 uur zijn er de plaatsingswedstrijden met 12 heren- en evenveel damesduo’s met de verzekerde deelname van team Belgium Dries Koeckelkoren en Tom Van Walle. De finales vinden plaats om 16.15 uur (dames) en 17.15 uur.

Er zijn daarnaast een reeks nevenevents, met onder meer initiaties voor kinderen en g-sporters (22 en 23 juni) en de organisatoren willen de Bedrijvensportdag, die de stad Aalst tot vorig jaar organiseerde, nieuw leven inblazen op 25 juni. Afsluiters zijn het tweede beachsoccertornooi op 26 juni en beachkorfbal op 27 juni.

Het evenement krijgt de steun van de stad Aalst. “De stad geeft 5000 euro subsidie en verleent ook logistieke steun”, vertelt schepen van Sport Ilse Uyttersprot. “Beachvolley is een sport die in de lift zit en dat willen we graag ondersteunen. In ons sportdomein Osbroek hebben we trouwens ook beachvolleyterreinen. Daar zal in het weekend van 20 en 21 juni een recreatief tornooi plaatsvinden, want we mogen aandacht hebben voor de toppers, maar we mogen de recreatieve sporters niet vergeten.”

Meer info vind je op www.thaleia-events.be en www.facebook.com/ThaleiaEvents

Meer
Lees meer...