Aan de slag met de nieuwste tuintrends

Geschreven met input van tuinmeubelshop.nl

De zomer hebben we net achter ons gelaten en we trekken weer meer naar binnen. Dat is zonde, want ook in de herfst en in de winter kan je volop genieten van je tuin. Met deze inspiratie blijft de tuin het hele jaar door een aantrekkelijke plek om te vertoeven.

De tuin als verlenging van je woonkamer

Een trend die we de laatste jaren zien en die zich ook gaat doorzetten in 2021 is het buiten leven. De tuin is allang niet meer de plek waar we alleen in de zomer zitten op zonnige dagen, maar het is ook de plek waar we in de winter genieten bij een knapperend haardvuur.

Een overkapping met een loungeset zal je in 2021 nog steeds zien. Je creëert je eigen sfeer met dekentjes en kussens. We zien ronde vormen terugkomen in de meubelen voor een warme uitstraling. Een wicker tuinset met ronde tafel is hier een goed voorbeeld van. Bovendien is wicker heel geschikt om het hele jaar door buiten te staan.

Vergeet ook de tuinverlichting niet. Tuinlampen hebben inmiddels niet meer alleen een functioneel karakter. Ze zorgen ook voor sfeer. Met een sokkellamp zorg je voor diepte in de tuin en met lichtsnoeren heb je in een handomdraai een feestelijke stemming.

Gebruik van duurzame en natuurlijke materialen

De beweging om duurzamer te leven zet zich door in de tuin. Dat zie je terug in het gebruik van natuurlijke materialen, zoals bamboe en rotan. Ook wicker is een materiaal met een natuurlijke uitstraling én het is weersbestendig. Je combineert het met accessoires in pasteltinten of oudroze. Voeg daar nog een paar grote planten als eyecatcher aan toe en je komt helemaal tot rust. Bij duurzaamheid hoort ook duurzame tuinverlichting. Er verschijnen daarom steeds meer lampen op zonne-energie. Succes!

Meer
Lees meer...