Toby Alderweireld (34) stopt na 127 interlands bij Rode Duivels

Alderweireld kondigde vandaag op zijn Twitter aan dat hij stopt bij de nationale ploeg. Hij wil meer tijd besteden aan zijn gezin en zich focussen op zijn clubcarrière bij Antwerp. Zo volgt hij onder andere Eden Hazard. De ‘Gouden Generatie’ begint op zijn einde te lopen.

Na een carrière van bijna veertien jaar stopt Alderweireld bij de nationale ploeg. Het WK in Qatar was zijn laatste optreden voor de Rode Duivels. Een einde in mineur dus. Toch kan hij terugblikken op een fantastische carrière bij de nationale ploeg.

Een onverwachte beslissing

De beslissing is toch deels onverwacht. In december had de verdediger nog aangegeven dat hij ook na het WK in Qatar beschikbaar zou blijven voor de nationale ploeg.

Vorige week veranderde dat al een beetje. Toen vertelde hij in een interview met Het Laatste Nieuws dat hij het belang van Antwerp altijd boven de Rode Duivels zou plaatsen. Vervolgens geraakte hij donderdagavond geblesseerd in de halve finale van de beker tegen Union.

“Ik heb lang met mijn gezin gesproken en ik voel dat het tijd is om te stoppen”, zegt Alderweireld in een tweet hierboven. “Mijn kinderen zijn nu drie en vier jaar. Als ik bij de nationale ploeg ben of langere tijd van huis ben, doet ze dat echt pijn. Dat wil ik niet meer.”

127 interlands later

Alderweireld debuteerde in 2009 op de Kirin Cup in het shirt van de Rode Duivels. Hij groeide uit tot een sterkhouder van de Gouden Generatie. Ook zit hij in het selecte clubje van spelers met meer dan honderd interlands. Alderweireld eindigt op 127 caps en vijf doelpunten.

Toby Alderweireld in zijn laatste match voor de Rode Duivels.- Bron: (Photo by Heuler Andrey/Eurasia Sport Images/Getty Images)

In een interlandcarrière van bijna veertien jaar deed Alderweireld mee aan de WK’s van 2014, 2018 en 2022 en de EK’s van 2016 en 2020. Zijn grootste succes boekte hij op het WK 2018 in Rusland. Daar eindigde Alderweireld met België als derde.

Meer
Lees meer...