Apple verbiedt iPhones en MacBooks voor ‘bad guys’

Apple verbiedt iPhones bij slechterikken
House

Regisseur Rian Johnson heeft een geheimpje van Apple verklapt. Het technologiebedrijf doet graag aan product placement in films en series, maar alleen als het gebruikt wordt door de juiste mensen.

Apple houdt, zoals alle grote bedrijen, van aandacht en reclame. Daardoor is het merk vaak te zien in films en series. Maar één ding valt op: er is nooit een slechterik met een iPhone of iMac te zien. Dat heeft een reden. Star Wars: The Last Jedi- regisseur Rian Johnson laat tijdens een interview met Vanity Fair weten dat Apple zelf kiest welke personages hun producten mogen gebruiken, en welke niet.

Mac vs. Windows

Die visie op product placement heeft Apple al lang. In de serie 24, gebruikten alle good guys producten van Apple, terwijl alle bad guys een Windows PC hadden. Dat blijkt uit een artikel van Wired uit 2002. Dat fenomeen bevestigt regisseur Rian Johnson nog eens tijdens een video-interview. De regisseur had het over zijn meest recente film Knives Out, en over het feit dat de slechterik het enige personage zonder iPhone was.

“Ik weet niet of ik dit kan zeggen…” begon de regisseur in de video, “niet omdat het opwindend is ofzo, maar het gaat de plot van mijn volgende film misschien verpesten … ik zal het toch zeggen.” ging hij verder, “Apple laat je zonder probleem iPhones gebruiken in je films, maar bad guys mogen de toestellen niet hebben.” Door dat weetje is het eigenlijk heel makkelijk om op het begin van de film de slechterik er al uit te halen, ook als dat niet de bedoeling is. “Alle filmmakers die nu een bad guy in hun film hebben die anoniem zou moeten blijven, gaan me vermoorden nu.”

Gesponsorde artikelen