Left Right
scrollTop top

BTS lost ticketinformatie voor concerten in Europa: Alles wat je moet weten


BTS MAP OF THE SOUL TOUR
© BigHit Entertainment

De K-popsensatie BTS komt binnenkort opnieuw naar Europa. De zevenkoppige boysband houdt halt op vier locaties. De tickets voor de tour gaan binnenkort in verkoop en die zullen hoogstwaarschijnlijk de deur uitvliegen. Daarom ben je dus maar beter voorbereid. En daarbij willen wij je graag een handje helpen.

BTS is weer overal. Sinds de release van hun nieuwe album ‘MAP OF THE SOUL: 7’ breken de zeven weer records in hun thuisland en overal ter wereld. Bij een nieuw album hoort ook een nieuwe tour en die komt dichterbij dan ooit.

MAP OF THE SOUL-tour

De MAP OF THE SOUL-tour van BTS zou normaal afgetrapt worden in Seoul, de hoofdstad van hun thuisland Zuid-Korea. Maar door de recente uitbraak van het coronavirus in Zuid-Korea werden de concerten afgelast. De concerten in andere delen van de wereld gaan voorlopig wel nog door.

De tour zal nu van start gaan in april in de Verenigde Staten en Canada. Daarna trekt BTS verder naar Europa, waar ze in dubbel zoveel steden te zien zullen zijn als vorig jaar. En ze komen dichter bij België dan ze ooit zijn geweest.

Rotterdam

Op woensdag 8 juli staan RM, Jin, SUGA, j-hope, Jimin, V en Jung Kook in het Feyenoord Stadium in Rotterdam. In 2018 hielden de Zuid-Koreanen al eens halt in Nederland, toen stonden ze in de hoofdstad Amsterdam. Met Rotterdam komen ze dus dichter bij ons land.

Naast Rotterdam staat BTS ook in Twickenham Stadium in Londen op vrijdag 3 en zaterdag 4 juli. Daarna trekken ze naar het Olympiastadion in Berlijn op zaterdag 11 en zondag 12 juli. De Europese tour wordt afgesloten in het Estadi Olimpic Lluis Companys in Barcelona op vrijdag 17 en zaterdag 18 juli.

Ticketprijzen

Voor de concerten zijn de standaard ticketprijzen al bekend. In Rotterdam variëren de ticketprijzen van 61,60 euro tot 201,60 euro. (tickets voor Rotterdam vind je hier) Voor Berlijn (tickets hier) en Barcelona (tickets hier) liggen de prijzen tussen de 55 en de 180 euro. In Londen (tickets hier) gaat het om 55 tot 180 pond (63,28 tot 207,11 euro). De prijzen in Berlijn, Barcelona en Londen zijn exclusief servicekosten. De prijzen in Rotterdam zijn inclusief servicekosten.

Naast de standaardtickets zijn er ook VIP-tickets beschikbaar. Over de prijzen van die tickets is nog niets geweten. Maar in de Verenigde Staten kostte een silver package ticket 395 dollar (346,01 euro) en een golden package ticket 445 dollar (389,81 euro). De VIP-tickets houden in dat je aanwezig mag zijn op de soundcheck van BTS in de namiddag en dat je logischerwijs de beste plaatsen hebt op het concert. Met een golden package ticket heb je de plaatsen vlak voor het podium, silver zijn de plaatsen daar meteen achter.

ARMY presale

De tickets voor een concert van BTS vliegen natuurlijk de deur uit. Om de ticketverkoop iets makkelijker te laten verlopen, maakt BTS sinds dit jaar gebruik van de zogenaamde ARMY membership presale. Dat houdt in dat wie lid is van de officiële fanclub van BTS al twee dagen eerder tickets kan kopen.

De officiële voorverkoop start op vrijdag 20 maart om 8 uur. Wie lid is van de fanclub kan al tickets kopen vanaf woensdag 18 maart opnieuw om 8 uur.

Je kan dat membership nog steeds aanschaffen via de app Weverse Shop. Opgelet: het is nog steeds nodig om je via de app te registreren voor de voorverkoop. Eén ARMY membership geeft je recht om tot vier tickets te kopen voor één show, met een maximum van zes tickets in totaal voor de verschillende concerten. Je kan dus bijvoorbeeld voor zes verschillende concerten telkens één ticket kopen, of voor drie concerten telkens twee. Maar dus maar maximum vier tickets per concertdatum.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.478.447
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810