Coronavirus slaat toe bij Anderlecht: 3 spelers en 2 medewerkers besmet

RSC Anderlecht
RemotePhotoPress/REX/Isopix

Voetbalclub RSC Anderlecht is getroffen door een uitbraak van het coronavirus. Naast Michel Vlap blijken nog twee andere spelers besmet: Peter Žulj en Timon Wellenreuther. Ook twee medewerkers van de club hebben positief getest op het virus.

Dat de Nederlandse middenvelder Michel Vlap besmet was met het coronavirus was al eerder bekend. Hij zit sinds vorige week vrijdag in quarantaine en miste daardoor de wedstrijd van afgelopen zondag tegen Cercle Brugge.

Quarantaine

Nu heeft Anderlecht op Twitter en op zijn website bekendgemaakt dat er nog twee spelers besmet zijn. Het gaat, volgens HLN, om middenvelder Peter Žulj en reservedoelman Timon Wellenreuther. Die eerste zat zondag ook niet in de kern, al is het niet duidelijk of dat door het coronavirus was. Wellereuther zat wel heel de wedstrijd op de bank.

Het drietal gaat nu in quarantaine en mist automatisch de wedstrijd van komende zaterdag in en tegen Waasland-Beveren. Daarna worden ze opnieuw getest. Als die testen negatief zijn, mogen ze terugkeren voor de thuiswedstrijd tegen Eupen op 27 september.

Naast de drie spelers, hebben er bij Anderlecht ook twee medewerkers positief getest. Het is niet bekend over wie het gaat, al zou trainer Vincent Kompany er niet bij zijn. Eerder raakte ook al bekend dat een jeugdspeler uit de U18 besmet was geraakt.

Brandon Mechele

Alle spelers uit de Jupiler Pro League worden iedere week getest door de Pro League. Die stuurt al die tests door naar één labo dat ze allemaal analyseert.

Daaruit bleek deze week ook dat Rode Duivel en Club Brugge-speler Brandon Mechele nog niet verlost is van het coronavirus. Hij verliet vorige week de selectie van de Rode Duivels nadat bleek dat hij besmet was. Een nieuwe test wees uit dat de virus load nog te groot is en er dus nog een risico is op besmetting. Mechele moet daarom nog een week in quarantaine.

Gesponsorde artikelen