‘De Mol’: de eerste (vergezochte) verdenkingen van de kandidaten

Het nieuwe seizoen van De Mol gaat vanavond eindelijk van start. Sinds vorige week kennen we de tien kandidaten die dit jaar aan het avontuur beginnen. Maar meer dan hun naam, hun foto en enkele andere gegevens weten we wel nog niet. Toch is dat voor enkele fanatieke mollenjagers voldoende om nu al op jacht te gaan. Wij verzamelden hier de meest opvallende theorieën.

Annelotte

  • Annelotte is afkomstig uit Dilbeek. Deze gemeente aan de Brusselse rand heeft als patroonheilige Alena van Dilbeek. Zij werd aangeroepen tegen tandpijn en … oogziekten. Zit hier al meteen een hint verscholen naar een ‘blinde mol’.

Dami

  • In de eerste trailer van het nieuwe seizoen van De Mol zien we graancirkels in een veld staan. Drie van die figuren in het graan zijn gewoon rond, maar de laatste is een driehoek. Δ is ook de hoofdletter van de Griekse letter Delta, de vierde letter uit het Griekse alfabet. Ook Dami haar naam begint met de vierde letter van het alfabet.
SBS

Jasmien

Jens

  • Tijdens de voorstelling van de kandidaten was Jens de enige waarbij zijn woonplaats niet expliciet genoemd werd. Gilles De Coster hield het oppervlakkig op “West-Vlaanderen”. In het verleden is al gebleken dat Gilles tijdens de voorstelling van de kandidaten vaak weinig details prijsgeeft van de mol. Was dat ook bij mol Jens zijn tactiek?

Katrien

  • Op Twitter merkte Thijs Vandepoele op dat Kevin en Katrien op een ander moment als de acht andere kandidaten te horen kregen dat ze geselecteerd waren. Waren ze gewoon even niet bereikt, of waren de makers het telefoontje naar de mol uit het oog verloren omdat dat toch maar een formaliteit is?

Kevin

  • Kevin is (volgens de betere speurders van het wieisdemol-forum) een heus enigma. Terwijl er van alle kandidaten online wel iets van sporen te vinden zijn, is er over Kevin niets te vinden. Koos de mol dit jaar voor een schuilnaam?
  • Ook de (zogenaamde?) woonplaats van Kevin wordt in twijfel getrokken. Hoewel Gilles De Coster tijdens de voorstelling op tv expliciet verwees naar zijn Gentse tongval, blijkt Kevin allesbehalve plat Gents te spreken.
  • Andere mollenjagers merkten op dat Kevin bij een van de voorstellingsfoto’s de enige van heel de groep met korte mouwen.
SBS

Lennart

  • Enkele kijkers merkten tijdens de voorstellingsaflevering van vorig op dat Gilles De Coster wel zeer gedetailleerd kon beschrijven waar Lennart woonde. Nochtans is het dorpje Schoonbroek, nabij Retie, nu niet zo bekend. Zou Gilles daar misschien al eens zijn geweest om met zijn mol te overleggen?
  • Ook het feit dat Lennart kleurenblind is doen wenkbrauwen fronsen. Ziet hij wel het verschil tussen een groen en een rood scherm? Of heeft hij dat als mol helemaal niet nodig.

Philip

  • Veel kijkers merkten tijdens de voorstelling van de kandidaten op dat er op het grote scherm achter Gilles Van Bouwel en Gilles De Coster geen tien, maar zestien vakjes voorzien waren. Volgens sommigen hebben die lege vakjes iets te maken met de gemaskerde reservekandidaten, maar anderen zien het veel eenvoudiger. De zestiende letter van het alfabet is namelijk de P … van Philip.
SBS

Samina

  • Dat Samina flaMencOLerares is, is voor sommige speurders voldoende om haar als mol aan te duiden. Kijk namelijk maar eens naar de drie drukletters in haar beroep.

Sven

  • Een van de strafste speurtochten tot nu toe van een mollenjager op sociale media, bracht iets opvallends over Sven naar boven. Zijn croquebar in Aalst was tot voor kort gevestigd in de Alfred Nichelsstraat, maar verhuisde vorige maand naar de MOLenstraat. Een grappig toeval, of zit er meer achter?

De Mol is vanaf zondag 21 maart elke week om 19.55 uur te zien op Play4 en GoPlay.be.

Wil je op de hoogte blijven van alles over De Mol, word dan lid van onze Facebookgroep!

Meer
Lees meer...