Deze 8 duurzame fashion items wil je ongetwijfeld in je kast hebben

De mode-industrie is aan het veranderen en steeds meer bedrijven zetten stappen om hun kleding, schoenen en accessoires duurzamer te maken. Deze 8 geweldige fasion items mogen dan ook zeker niet ontbreken in jouw kleerkast:

1. Deze leuke midi-jurk met plooidetails …

Tal van kledingmerken springen mee op de kar van duurzame mode. En terecht, want de tijd van wegwerpmode en vervuilende productieprocessen is aan zijn uittrede bezig. Duurzaam geproduceerde kleding ziet er ook gewoon minstens even leuk uit. Zo zijn er heel wat eco friendly kleedjes te vinden. Wat dacht je van dit mooie exemplaar van Alchemist met plooidetails? Het laat je stralen én is meteen beter voor het milieu.

2. … samen met de prachtige, duurzame schoenen van Veja …

Al sinds 2005 verkoopt Veja ecologische schoenen die met respect gemaakt worden. Ze worden geproduceerd met ruwe materialen afkomstig van organische boerderijen en ecologische agricultuur zonder vervuiling of afval. Bovendien zien de sneakers er ook nog eens geweldig uit.

3. … en deze panty uit gerecycleerd nylon

De panty van Swedish Stockings wordt gemaakt van gerecycleerd nylon, in een productieproces op zonne-energie en met zero waste. Bovendien wordt al het gebruikte water na de productie opnieuw gezuiverd en hergebruikt. Niet mis voor een paar kousen, toch? Ook je accessoires kunnen dus een duurzamere twist hebben.

4. Combineer met deze designertas uit ecoleer …

Wie droomt van een authentieke designerhandtas weet dat het een flinke investering is. Waarom niet meteen investeren in onze planeet door te kiezen voor een exemplaar uit ecoleer? Deze handtas van Stella McCartney in lichtgrijs staat je sowieso geweldig!

5. … of maak een statement met deze sweater

De sweaters van Ecoalf tonen aan iedereen dat we samen een steentje kunnen bijdragen aan een propere wereld. Het merk spant zich namelijk niet alleen in voor duurzame mode, maar werkt ook actief mee aan het opruimen van plastic in onze oceanen.

6. Vergeet je beautyproducten niet

Een uitgebreide collectie make-up betekent helaas ook een uitgebreide verzameling plastic verpakkingen die je weggooit zodra het product leeg is. Dat is vanaf nu verleden tijd dankzij Hourglass en hun navulbare lipstick. Bovendien is hij verkrijgbaar in schitterende kleuren.

7. En zit er een geurtje aan je parfum?

Uiteraard, maar wist je dat zelfs je parfum een stuk duurzamer kan? Het cultmerk Le Labo gaat back to basic met duurzame verpakkingen en zorgvuldig gekozen ingrediënten. Ze testen hun producten trouwens liever op mensen dan op dieren. Met een van hun parfums kies je dus voor een geur waar de wereld beter van wordt.

8. Slaap tot slot gerust in deze romantische pyjama

Wil je echt op je twee oren slapen? Zorg dan voor een gerust geweten met deze duurzame pyjama van Underprotection. Draag jij liever niet zo veel kleding in bed? 😉 Geen probleem, ze hebben ook heel wat lingerie die tot de verbeelding spreekt. Van een doorzichtige bh tot een kanten slipje, ook je ondergoed kan de duurzame kant uit gaan.

Voor de Bijenkorf is de toekomst groen. Naast stijl en kwaliteit hechten ze ook belang aan duurzaamheid en nemen ze hun verantwoordelijkheid op. Van de winkels en restaurants tot het distributiecentrum en het hoofdkantoor kiezen ze voor milieuvriendelijke en duurzamere materialen en energie. Tegen 2025 streven ze ernaar een assortiment te hebben dat voor 100 procent uit duurzame merken bestaat.

Ga dus snel naar de webshop van de Bijenkorf en zet de filter ‘duurzame keuzes’ aan. Zo zie je meteen welke producten helemaal in jouw groene visie passen.

Meer
Lees meer...