Diana Rigg (Lady Olenna uit ‘Game of Thrones’) overleden

Diana Rigg Olenna Overleden
Game of Thrones

Diana Rigg, die je kan kennen als Lady Olenna uit Game of Thrones, mevrouw Bond in On Her Majesty’s Secret Service, en Emma Peel uit The Avengers, is overleden. De actrice is 82 jaar geworden.

De Britse actrice Diana Rigg is overleden. Ze is 82 geworden. Rigg raakte bekend toen ze in de jaren 1960 Emma Peel vertolkte in de televisieserie The Avengers. Op het einde van de jaren ’60 speelde ze Teresa di Vicenzo, oftewel Tracey Bond, de vrouw van James Bond in On Her Majesty’s Secret Service.

Lady Olenna

Da’s allemaal al een tijdje geleden, maar ook recent is de actrice op het kleine scherm verschenen. Ze vertolkte seizoenen lang de iconische Lady Olenna in Game of Thrones. In het zevende seizoen kreeg haar personage van Jaime Lannister een beker vergiftigde wijn, maar Olenna zou die niet zomaar leegdrinken.

Nope, haar laatste woorden maakten Lady Olenna nog legendarischer dan ze ervoor al was: “Tell Cersei, I want het to know it was me.” Uiteraard had ze ’t over de dood van Cersei en Jaime’s zoon Joffrey, die op z’n eigen trouwfeest vergiftigd was en overleed.

Postuum

Diana Rigg nam eerder dit jaar ook nog Last Night In Soho op. Daarin speelde ze Miss Collins. De film gaat – als alles goed gaat en het coronavirus geen roet in het eten gooit – op 23 april 2021 in première. De laatste rol die Rigg vertolkte, zal dus postuum verschijnen.

In Last Night In Soho is ook Matt Smith te zien, die in de eerste twee seizoenen van The Crown de rol van Philip, de duke of Edinburgh en echtgenoot van Koningin Elizabeth II (Claire Foy), vertolkte.

Kanker

Volgens haar kinderen kreeg Diana Rigg afgelopen maart de diagnose van kanker. Britse media schrijven dat de actrice “vredig” gestorven is “thuis bij haar familie, die in deze moeilijke tijden om privacy vraagt”.

Gesponsorde artikelen