Dit zijn ze! De 11 hipste koffiebars van Gent

Dit zijn ze! De 11 hipste koffiebars van Gent

Vree straf, die Gentse koffie. Nog straffer: wij weten waar je ‘m kan gaan halen! Een hoop te zien en te doen in de Oost-Vlaamse hoofdstad, maar om de zoveel tijd mag je gerust een pauze pakken in één van deze gezellige koffiebars:

1. Mokabon 

Bij Mokabon op de Donkersteeg vind je maar liefst vijf soorten koffie: van mysore (een mengeling van bonen) tot maragogype, ééntje voor de fijnproevers. Buiten koffie kan je hier ook tal van zoetigheden krijgen zoals wafels en ijs. Voor andere koffiehuizen: Mokabon maakt ook horecakoekjes, suiker en melk in individuele verpakkingen! 

2. Le petit cirque 

Een schattige meubelwinkel waar je tijdens je zoektocht naar de perfecte vintage zetel geniet van een koffietje met een stuk taart!

3. Barista coffee & cake

Barista vind je op de Meerseniersstraat. De naam zegt het al: ‘sommelier van de koffie’, je verwacht dan ook niets anders dan eersteklas koffie. Het aanbod mag er alvast wezen: koffies met sojaslagroom, Nutty Macchiato (geroosterde hazelnoot) en jawel: Skinny Latte (halfvolle biomelk!). Ook goed nieuws voor de zoetebekken: appelcake, bosvruchtencrumble en broodpudding! 

4. Mayana

Mayana ken je vooral door de chocolade, maar ze bieden ook een assortiment aan koffie. Niet helemaal correct misschien dat ie in deze lijst staat, maar koffiedrinkers hebben toch ook altijd graag dat chocolaatje erbij. ALTIJD een zeer bevredigend gevoel als je hier buiten komt.

5. Café Labath

Café Labath ligt in de Oude Houtlei. Dit is nog zo’n koffiebar die niet mag ontbreken in deze lijst. Slow coffee, andere koffie, veel soorten thee en homemade iced teas

6. Bar Jan Cremer

Bar Jan Cremer, op het Kramersplein, is de uitgelezen plek voor koffie. En dit omwille van de koffie maar ook voor dat gigantische terras. Nu nog hopen op mooi weer!

7. Simon Says 

Simon Says mag absoluut niet ontbreken in deze lijst. Goeie koffie, gezellige sfeer en een B&B waar je al eens waarde voor je geld kan krijgen. 

8. True Beans 

True Beans, by all means. Oké, hoe goed ziet deze cappuccino eruit? True Beans springt eruit door zijn toch wel opvallend interieur, en dat is positief. Ook buiten voorzien ze een leuk terrasje met een aantal tafeltjes. Voor de theedrinkers: iedere zondag van 15u – 18u: high tea sundays <3.

9. OR Espresso bar

Or Espressobar geeft je uitstekende koffie! Je vindt deze zaak ook nog Brussel/Etterbeek en ze branden zelfs hun eigen koffie. Je komt hier dus voor absolute kwaliteit uit Burundi, Ethiopië, Colombia, … En moest je jouw koffiekennis willen verrijken, dan biedt OR Espresso trainingen: barista’s die alles weten over koffie, maken je wegwijs in de koffiewereld. En ja, proeven hoort daar ook bij!

10. Paard van Troje

Wat dacht je van de combinatie: muziek, boek & koffie? Het Paard van Troje is een boekenhandel waar je een portie caféïne kan mixen met een mooie dosis literatuur. Op zondag is het trouwens brunch, wat resulteert in de geniale combo: brunch & boek. Nu nog zon! 

11. Counseling Store

Counsoling Store ligt op de Baudelostraat. Hier vind je nog zo’n ontzettend leuke mix: platen en koffie!  En als we de site mogen geloven een heuse collectie. 😉

Gesponsorde artikelen