Dit zijn ze! De 16 hipste koffiebars van Antwerpen

Dit zijn ze! De 16 hipste koffiebars van Antwerpen

In ’t Stad zijn er evenveel koffiebars als rondrijdende trams en bussen. Het is gewoon iedere keer hopen op een plekje (aan het raam). Want wie anders dan de Antwerpenaren beschikken over de hipste koffiebars? Al die prachtige herenhuizen in en rond de stad worden ingepalmd en omgetoverd tot knusse stekjes waar je wekelijks je portie caféïne kan gaan halen. Haal die zonnebril al maar boven want hier godde vande lente nog veel koffekes drinke zenneeeee:

1. Caffènation

Een bekend fenomeen in Antwerpen, de Caffènation. Deze koffiebar vind je terug op de Mechelsesteenweg. Ze beschikken over een leuk en vaak zonovergoten terras, vlak aan de drukke Britse lei. En hoewel er constant een heleboel auto’s passeren, is het daar écht gezellig. 

2. Koffieklap

Koffieklap vind je (uiteraard) in Klapdorp! Hier kom je voor koffie en klap en misschien ook wel voor de befaamde Koffieklap: een overheerlijke koffie … Verder zorgen ze voor de kleine hap: heerlijke boterhammen en stukken gebak! Ook buiten zijn er een aantal zitplaatsen. 

3. Copper

Coffee – cuisine – collect. Copper is een hippe nieuwkomer in ’t Stad. Het ligt een beetje verscholen, maar desalniettemin in een megaleuke buurt. Daar waar de Turkse roots het Antwerpse Zuid kruisen: op de Sint-Laureisstraat, vlakbij de Brederode. De lichtgroene gevel kan je alvast niet missen, een fijne plek waar de uitbaatster zelf altijd aanwezig is. In de zomer pak je je latte gerust mee naar buiten en zet je je op de stoep, in ’t zonneke. Zoalig!

4. Normo 

De Normo ligt op de Minderbroedersrui en hier kom je voor alles behalve lattes. Je opteert voor kwaliteit dus je kiest voor koffie in zijn puurste vorm: ZONDER melk en suiker. 😉 Met een groot aanbod van koffiebonen uit alle regio’s: Kenia, Panama, Colombia, … steken zij er toch wel een beetje boven uit.

5. Mokkakapot 

De Mokkakapot loont absoluut de moeite om e trammeke vur te pakken. Dit gezellige zaakje ligt aan het Moorkensplein in Borgerhout. De vraag is dan natuurlijk in hoeverre dat nog Antwerpen is, maar wij zeggen ‘ja’ op Mokkakapot! Naast koffiearoma’s kan je hier ook de nodige portie cultuur/kunst opsnuiven in een ontzettend huiselijke sfeer. Ook voor de kids een gezellig boeltje: altijd genoeg rommel en kleurpotloodjes!

6. Kolonel Koffie

Kolonel Koffie ligt op de heerlijke Troonplaats. Hier kom je voor iced coffees, maar ook voor de gezelligheid. Het plein is nog niet zo lang geleden volledig vernieuwd en is echt wel de place to be op ’t Zuid!

7. Mademoiselle Moustache 

Mademoiselle Moustache ligt pal in de studentenbuurt: de Paardenmarkt. En waar studenten zijn, is er korting, of omgekeerd. Met je studentenkaart krijg je hier maar liefst 20 procent, iets dat je in de UA niet krijgt hoor! Bij den JP wel, natuurlijk. 

8. Coffeelabs 

Centraal gelegen en vrij hoog, ook. Je kan hier tijdens de lente- en zomermaanden zalig genieten op hun gigantisch terras. Ze bieden de Antwerpenaar en menig toerist een groot aanbod koffies en (iced) teas. Ook valt er heel wat te bikken! 

9. Broer Bretel

Broer Bretel is een espressobar op ’t fameuze Eilandje. Je reist af naar de dokken als je een heerlijke kop koffie, thee of chocolademelk wil. Ze hebben een leuke, aparte kaart met een Flat white (sterke cappuccino), dog espresso (plus zwarte chocolade) of jules (Destrooper waffle crunch, wat had je gedacht)!

10. Coffee & Vinyl 

Coffee & Vinyl, bestaat er een betere combinatie? Hier neem je je latte in de hand en loop je tussen de vintage platen door. Je zit hier in de Volksstraat, vlakbij het museum van Schone Kunsten!

11. Kaffeenini 

Nog zo’n nieuwkomer die trouwens afstamt van Barnini hieronder. Deze zaak mag zeker niet ontbreken in onze Best of Antwerp’s coffee! Kaffeenini ligt op de Nationalestraat en verschaft niet alleen hemelse koffies, maar ook thee: warm of iced en leuke lunchgerechten zoals bagels en flammkuchen.

12. Barnini 

Als de naam Barnini geen belletje doet rinkelen, dan drink je duidelijk niet genoeg koffie. Hier kom je voor gezelligheid en crazy coffees met zoveel tralala dat je al gelukkig wordt door er enkel naar te kijken. Toch? Place to be: Theaterplein! 

13. Revista 

In de Revista ga je zitten met een laptop of een krantje en je bent de hele ochtend zoet. Op de achtergrond een sfeervol muziekje en als het even kan, buiten een sigaretje tussen de kussentjes ;-). En het megagrote terras is bangelijkkkk in de zomer!

14. Cuperus Koffie 

Cuperus koffie ligt op de Sint-Katelijnevest. Hier kom je voor prijs-kwaliteitskoffie én kennis van zaken (over koffie en thee hé). Je kan hier ook gemakkelijk koffiebonen kopen en thuis zelf de koffie maken! 

15. Cafématic 

Zo leuk altijd om hier een koffie of thee te drinken. Wel soms moeilijk om van het gebak af te blijven … dus pakken we het er gewoon eens goed van! Verder is het buiten aangenaam zitten en kan je uren staren naar voorbijgangers op dit toch wel drukke punt. 

16. Vandoag is’t … 

Vandoag is ’t … tijd voor koffie! Hier bestel je natuurlijk een white lady, hmmm witte chocolade. Studenten weten waar ze pauze moeten pakken en oep ’t gemakske de gazet kunnen lezen! 

Gesponsorde artikelen