Left Right
scrollTop top

Documentaire over cultreeks ‘Freaks and Geeks’ onthult welke wereldberoemde zangeres bijna een rol kreeg


Documentaire over cultreeks ‘Freaks and Geeks’ onthult welke wereldberoemde zangeres bijna een rol kreeg

Bij de jongere generatie zal het programma ‘Freaks and Geeks’ waarschijnlijk geen belletje laten rinkelen. Het programma was nochtans, ondanks dat er geen tweede seizoen kwam, een grote hit in 1999. Zaterdag ging de documentaire ‘Freaks and Geeks: The Documentary’ in première op het Tribeca Filmfestival. En daar deden de makers toch een opmerkelijke onthulling. 

De serie Freaks and Geeks, die van 1999 tot 2000 op tv te zien was, vertelt het verhaal van tieners op de middelbare school in de jaren 80. De show groeide uit tot een ware cultreeks, mede door de vele jonge talentvolle acteurs die later grote carrières zouden uitbouwen. Denk maar aan Seth Rogen, James Franco, Jason Segel, … Voor hen betekende Freaks and Geeks de eerste echte doorbraak. Ondanks de lovende kritiek kwam er wel géén tweede seizoen.

Een reünie kwam er ook jammer genoeg nooit, maar vorig jaar werd wel aangekondigd dat er aan een documentaire over de serie gewerkt werd én dat die in 2018 uitkwam op A&E tv. Deze documentaire werd afgelopen zaterdag op het Tribeca Filmfestival in New York getoond.

Remake

Op het filmfestival vroegen journalisten of de regisseur, Paul Feig, ooit gedacht had aan een remake van de serie, met een jongere cast en in de middelbare scholen van de 21ste eeuw. “Ik vond de show fantastisch, ik word altijd een beetje nerveus als er over reünies en remakes gepraat wordt. Onze cast is nu zo beroemd, ik denk niet dat we hen ons kunnen veroorloven!”, antwoordde Feig. “Daarnaast zou het de positie van de serie in de geschiedenis van cultreeksen kunnen beschadigen.”

Al voegde Feig wel toe dat hij nooit nooit wil zeggen.

Beroemde zangeres

Maar er werd niet enkel over een reünie of een remake gesproken. Zo biechtten de makers ook op dat ze er ooit aan gedacht hadden om niemand minder dan Britney Spears een rolletje te geven in hun serie. De zangers van ‘Baby, Hit Me One More Time’ was immers razend populair op de moment dat de reeks uitgezonden werd.

“De makers hadden zeiden dat ze het wel zagen zitten om met Britney samen te werken, ze was op dat moment een bekend figuur. Misschien dat ze een rolletje als serveuse kon krijgen”, zei de regisseur tijdens het panel op het filmfestival. Het idee kwam er uiteindelijk toch niet door.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…