Finse langlaufer na ijskoude wedstrijd op Olympische Winterspelen: “Je kan wel raden welk lichaamsdeel bevroren was”

De Finse langlaufer Remi Lindholm kreeg tijdens de 50 kilometer vrije stijl af te rekenen met een vervelend probleem. Door de ijskoude wind raakte de penis van de atleet namelijk “bevroren” tijdens de wedstrijd. Dat vertelde Lindholm zelf na afloop aan de Finse media.

Hoewel de sneeuw tijdens de Olympische Winterspelen in Peking bijna uitsluitend kunstsneeuw was, wil dat niet zeggen dat het niet koud was in en rond de Chinese hoofdstad. Vooral in Taizicheng, ten noordoosten van Peking, waar onder andere de langlaufwedstrijden doorgingen, klaagden atleten regelmatig van de koude. Officieel mochten wedstrijden daar niet doorgaan als het kouder was dan -20 graden Celsius, maar door de koude wind was de gevoelstemperatuur toch vaak een stuk kouder.

Wedstrijd ingekort

Dat laatste was ook het geval voor de afsluitende, loodzware 50 kilometer vrij stijl afgelopen zaterdag. De temperatuur op het parcours schommelde toen tussen -23 en -32 graden Celsius met windstoten tot 50 kilometer per uur. De organisatie besloot daarom om de wedstrijd een uur uit te stellen en in te korten tot 28,4 kilometer, maar veel hielp dat niet.

Na 1 uur en 11 minuten kwam de Rus Alexander Bolshunov als eerste over de streep. Kort daarna pakte zijn landgenoot Ivan Yakimushkin het zilver, terwijl de Noor Simen Hegstad Krüger met het brons ging lopen. Meer dan vier minuten later kwam de 24-jarige Fin Remi Lindholm als 28ste over de streep.

“Pijn was ondraaglijk”

“Het was een van de ergste wedstrijden waar ik ooit aan heb deelgenomen. Het ging enkel nog om doorzetten en vechten. Je kan wel raden welk lichaamsdeel na afloop bevroren was”, reageerde die na afloop volgens Reuters. Het is al de tweede keer dat Lindholm na een langlaufwedstrijd last heeft van een bevroren penis, na gelijkaardige problemen tijdens de wereldbekerwedstrijd in het Finse Ruka iets meer dan een jaar geleden.

Om zijn vervelend probleem te verhelpen, gebruikte Remi Lindholm na de streep een heat pack om zijn penis opnieuw op te warmen. “Toen het na de finish begon op te warmen, was de pijn ondraaglijk”, zei hij daarover.

Meer
Lees meer...