Geen tijd of geld voor een huwelijksreis? Kies dan voor deze trend: een ‘mini-moon’

Mini-moon

Heel wat koppels kiezen ervoor om een romantische ‘getaway’ te plannen na de mooiste dag van hun leven. Maar sommigen hebben daar het geld niet meer voor, hebben weinig tijd of willen vóór de trouwdag ook even afstand nemen van het plannen. Daarom kiezen steeds meer koppels voor een ‘mini-moon’, een romantische reis naar een nabije bestemming waar je niet te veel geld aan uitgeeft. Waarom zou je eerder kiezen voor een mini-moon en naar waar ga je dan?

Al enkele jaren is er een trend aan het groeien in huwelijksland: een ‘mini-moon’. Dat is een reisje maken met je kersverse bruid(egom) of zelfs aanstaande, maar dan voor een korte periode. Maar waarom zou je niet op honeymoon gaan en liever wel op mini-moon?

Heel wat koppels vinden een huwelijksreis te duur en stiekem ook een beetje geforceerd. Je moet een lange periode naar een droombestemming waar je niet waanzinnig veel kan doen behalve op idyllische stranden liggen met de zon op je huid. Als je toch kiest om een activiteit te doen op zo’n droombestemming, betaal je dan weer heel wat geld. Daarnaast hebben ook heel wat koppels geen tijd om zo lang op reis te gaan. Maar dan is een mini-moon wel een goede oplossing.

Wat is een mini-moon?

Een mini-moon is een reis in teken van jullie huwelijk. Meestal gaan koppels naar een nabije bestemming, tijdens of na een hectische periode (lees: huwelijk plannen). Aangezien het hier meestal gaat over een citytrip, moet je niet lang reizen en ook geen duizenden euro’s verliezen aan je verblijf en vliegtickets. Een huwelijk is duur genoeg, toch? Dus zo’n goedkopere (maar steeds erg romantische) reis, lijkt dan veel interessanter. Maar dat zijn niet de enige voordelen … Er is meer!

Als je een citytrip maakt met je partner, weet je dat het voor een korte periode is. Hierdoor zal je 100 procent genieten van elk moment. Je zal waarschijnlijk veel doen samen en zeker geen activiteiten uitstellen. Je hebt toch niet zo veel speling als op huwelijksreis.

Een huwelijksreis is meestal ook meteen na je huwelijk. Maar als je kiest voor een mini-moon, kan je ook enkele maanden na jullie huwelijk er even romantisch tussenuit. Wordt het plannen veel te hectisch? Ga dan gewoon even weg en geniet vóór jullie trouwfeest. Je kiest zelf wanneer zo’n mini-moon je uitkomt.

Bestemmingen

Ideale bestemmingen voor een mini-moon zijn romantische steden in de buurt. Wij hebben enkele steden opgezocht waar je zeker je mini-moon wil doorbrengen met je (toekomstige) hubby of wifey.

1. Lekker genieten van mooie stranden op de Canarische eilanden

Nood aan een mooi strand en zalig weer? Say no more! Deze eilandengroep heeft zeker een droombestemming voor je. Kies maar een eiland uit: Tenerife, Fuerteventura, Lanzarote, Gran Canaria, …

2. Of ga naar een bruisende stad zoals Berlijn

Of jullie nu hipsters zijn of niet, Berlijn is superfijn voor iedereen. Je kan daar genieten van lekkere ontbijthuisjes, leuke graffiti en toffe hotspots bezoeken. Zalig om gewoon te wandelen door de stad en te verdwalen in de straten.

3. Toch (veel) nood aan romantiek? Dan kunnen jullie ook naar Venetië

Venetië is dichtbij en heel romantisch. Ook al ga je maar voor drie dagen, je zal zeker plezier hebben aan je partner. Samen genieten van de kleine dingen zoals een lekkere pasta of een wandeling langs het water. Aaah … Amore!

4. Laat je bedwelmen door de schoonheid van Santorini

Santorini is een prachtige bestemming om te ontdekken met je partner. Met mooie zonsondergangen en witte huisjes met blauwe accenten kan je niet anders dan nog meer verliefd worden.

5. Of ga naar Barcelona, een stad waar je ALLES kan doen

In Barcelona kan je zeker terecht voor een topvakantie. Je hebt mooi weer, stranden en heel veel activiteiten om te doen met z’n tweetjes. Zijn jullie liefhebbers van kunst en cultuur of shoppen jullie liever? No problem! In Barcelona gaan jullie zeker genieten.

6. Lekker romantisch samenzijn in Marrakesh

Lekker eten, samenzijn in een sprookjesachtige sfeer, mooie lichtjes en oude gebouwen. Als je echt wil ontspannen, kan je een dag (of twee, of drie,) naar een echte hamam. Marrakesh geeft jullie zeker een onvergetelijke ervaring. Genieten van jullie liefde in één van de meest romantische steden ter wereld.

Toch even genieten samen! <3

Gesponsorde artikelen