Geniale app van tiener knalt Tinder, Twitter en Vine voorbij (maar hij verdient er niets mee)

Een Australische tiener heeft een app uitgevonden die inslaat als een bom. Het Impossible Rush-spelletje van de 15-jarige Ben Pasternak uit Sydney is een gigantische hit, waardoor de knul al ‘de nieuwe Mark Zuckerberg’ wordt genoemd. Lichtjes voorbarig, zeker als je weet dat hij met zijn hit niets verdient.

Impossible Rush is een spel dat een beetje doet denken aan oerklassieker Tetris, in die zin dat je iets moet aanvangen met gekleurde objecten die omlaag vallen. Het gaat om balletjes in vier verschillende kleuren, die je moet ‘vangen’ met een vierkleurige kubus die je kan laten roteren. Het concept is poepsimpel maar net daardoor ook zo geniaal én razend verslavend.

Pasternak kreeg het idee voor zijn game tijdens een wetenschapsles, waarna hij erover chatte met een Amerikaanse vriend, Austin Valleskey uit Chicago. De 15-jarige Valleskey reageerde enthousiast, waarna de twee, die elkaar hadden leren kennen op de Facebookgroep High School Hackers, samen aan de uitwerking van Impossible Rush begonnen. 

Hit

De jongens hadden naar verluidt slechts een paar uur nodig om het spel te coderen, en waren niet eens van plan om het uit te brengen. Een andere vriend, New Yorker Carlos Fajardo, gaf hen echter 200 Amerikaanse dollar (158 euro) om zich daarmee bezig te houden. Hij werd zo de uitgever, terwijl de jongens te boek staan als de ontwerpers.

De app sloeg in Apple-winkel iTunes in als een bom, en stak grote jongens als Vine, Twitter, Tinder en Gmail voorbij. In de eerste zes weken werd de game al meer dan 300.000 keer gedownload. Pasternak zegt dat Fajardo op amper een dag al 1.500 dollar verdiende met betaalde advertenties, maar zegt er niet mee in te zitten dat hij zelf niets van dat geld ziet. Volgens zijn moeder Anna zagen de jongens hun app eerder als een avontuur, en had geld er deze keer niets mee te maken. 

Wat nu?

Pasternak zou nu werken aan een andere app met de naam One, waarmee gebruikers al hun socialmediafeeds kunnen raadplegen. Valleskey zou zich dan weer focussen op Veer, een game die gebruikmaakt van interactieve gebaren.

Bron: Sydney Morning Herald, The Australian, Huffington Post
Meer
Lees meer...