Grote transfer in medialand: VTM verrast met nieuwsanker en het is een oude bekende

Grote transfer in medialand: VTM verrast met nieuwsanker en het is een oude bekende

Verrassing bij VTM Nieuws vandaag want daar is Freek Braeckman voorgesteld als kersvers nieuwsanker. Vijf jaar nadat hij stopte als anker bij VRT is Braeckman dus terug, maar deze keer bij VTM. Hij gaat er op 1 september aan de slag, al is nog niet geweten wanneer hij voor het eerst op het scherm te zien zal zijn.

Het is bijna tien jaar geleden dat de toen amper 28-jarige Freek Braeckman een van de vaste nieuwsankers werd bij Het Journaal. Hij werd al snel populair door zijn lossere manier van nieuwslezen. Zo deed hij ooit een Jommeke-outfit aan bij de dood van striptekenaar Jef Nys.

In 2012 begon hij samen met Tomas De Soete de talkshow Café Corsari en dit jaar was zijn programma Typisch Mensen op tv te zien. Nu keert Freek Braeckman dus terug naar zijn roots, al is het dan wel op een andere zender.

Vanaf 1 september

“Ik ben ontzettend blij met de komst van Freek. Als nieuwsanker sprong hij er altijd bovenuit, en hij wist heel goed hoe hij een nieuwsverhaal voor een groot publiek moet brengen. Fijn dat we Freek bij VTM Nieuws dus opnieuw volop als anker kunnen inschakelen”, zegt algemeen hoofdredacteur Kris Hoflack over de opvallende transfer.

“Met deze nieuwe stap voel ik me een beetje als een profvoetballer die na 16 jaar Anderlecht de kans krijgt om ook Club Brugge te leren kennen. Ik ben razend nieuwsgierig en popel om van start te gaan”, verklaart Braeckman zelf. Op 1 september gaat hij aan de slag bij VTM, maar wanneer hij voor het eerst op het scherm te zien zal zijn is niet geweten.

De vier huidige ankers Stef Wauters, Birgit Van Mol, Elke Pattyn en Dany Verstraeten blijven ook het nieuws presenteren, al zal de hoogzwangere Elke Pattyn binnenkort wel even van het scherm verdwijnen.

Gesponsorde artikelen