Harry Styles getuigt over hoe hij op Valentijn werd overvallen

Op vrijdag 14 februari werd Harry Styles overvallen op weg naar huis. Nu, bijna drie weken later, getuigt hij over de gebeurtenis tijdens een interview in de Howard Stern Show. Hij was op weg van een vriend naar huis toen het gebeurde.

Wat voor veel mensen een gezellige avond zou moeten zijn, verliep voor Harry Styles iets minder goed. De Britse zanger werd op 14 februari op weg naar huis achtervolgd en overvallen. Harry kon gelukkig op tijd wegkomen, maar was er toch enorm van geschrokken. Hij praatte voor het eerst over de avond tijdens een interview met de Amerikaanse radiopresentator Howard Stern.

“Unlock it”

Harry vertrok die avond rond middernacht uit het huis van een vriend. Met zijn koptelefoon op liep hij huiswaarts. De wandeling zou normaal ongeveer vijf minuten duren, maar toen hij net vertrok viel hem iets op. “Ik zag een groep mannen achter me aan stappen. Ze hadden allemaal hun kap op, en omdat ik dat raar vond besloot ik mijn muziek af te zetten.” Uiteindelijk stak Harry de straat over en bleef hij achterom kijken. De bende bleef hem volgen en stak mee over als hij dat deed. Op dat moment besefte Harry dat er iets niet pluis was. “Ik was er ineens zeker van dat ze me gingen overvallen. En ik bleek gelijk te hebben, want twee seconden later kwamen ze naar me toe.”

De bende vroeg aan Harry of ze hem iets mochten vragen. “Mijn hart ging snel tekeer, maar op dat moment zei ik gewoon “ja.” Toen vroegen ze me of ik wiet rookte en of ik er nodig had. Daar antwoordde ik negatief op.” Op dat moment gingen de mannen Harry omsingelen en vroegen ze hem of hij geld bij zich had. “Ik had enkel wat cash bij, dus dat gaf ik meteen af.” Maar dat bleek niet genoeg. “Ineens vroegen ze me waaraan mijn koptelefoon verbonden was. Op dat moment had ik er al vrede mee dat ik mijn gsm kwijt zou zijn, tot ze me vroegen om hem te ontgrendelen.” Dat weigerde hij, ook al haalde een van de overvallers een mes boven.

Uiteindelijk kwamen er een aantal auto’s de straat in gereden. Van die situatie maakte Harry gebruik om weg te lopen. “Ik liep gewoon de straat op en probeerde een auto te stoppen, maar niemand liet me instappen.” Uiteindelijk besloot de zanger dan maar naar huis te sprinten. “Ik draag echt heel vaak loopkleren, maar die avond was ik wat netter gekleed. Net toen ik een hoge heuvel op moest sprinten. (lacht)”

Love on Tour

Harry sprak tijdens het interview ook nog over zijn nieuw album ‘Fine Line‘. Zo vertelde hij dat een aantal van zijn songs onder invloed van paddo’s zijn gemaakt, om te zien wat de invloed daarvan was. Daarnaast maakte hij voor het album ook een aantal opvallende videoclips waar hij zelf heel enthousiast over is. Naast de video voor Adore You en Lights Up, kwam vorige week de videoclip van Falling online, eentje in ware Titanic-stijl. Op maandag 25 mei staat Harry Styles met zijn Love on Tour in het Antwerpse Sportpaleis.

Het volledige interview kan je hier beluisteren:

https://twitter.com/sendpizzaasap/status/1234697738731868161
Meer
Lees meer...