IJshockeyspeler Adam Johnson (29) overleden na tragisch ongeval tijdens wedstrijd

In de Engelse Elite Ice Hockey League is dit weekend een speler overleden na een tragisch ongeval tijdens een wedstrijd. De 29-jarige Amerikaan Adam Johnson van de Nottingham Panthers kwam daarbij in botsing met een tegenstander, die zo omviel en met zijn schaats de keel van Johnson oversneed. Die overleed niet veel later.

“De Nottingham Panthers zijn bedroefd om mee te delen dat Adam Johnson op tragische wijze is overleden na een bizar ongeluk tijdens de wedstrijd in Sheffield gisteravond”, kondigde de Engelse club het tragische overlijden deze ochtend aan op X, het vroegere Twitter. “Iedereen bij de club, inclusief spelers, staf, management en eigenaren, is diepbedroefd door het nieuws van het overlijden van Adam.”

Botsing met tragische gevolgen

Een ooggetuige verklaarde later aan The Guardian wat er gebeurd was in die bewust wedstrijd. “Twee spelers die elkaar niet zagen, botsen tegen elkaar. De speler van Sheffield viel daardoor, waarbij zijn schaats omhoog ging en zo de keel van Adam Johnson doorsneed. Ik heb nog nooit op zo’n korte tijd zoveel bloed uit iemand zien stromen. Het is een van de akeligste dingen die ik ooit in een sportevenement gezien heb”, klinkt het daar.

Kort na het incident werd aan de bijna 8.000 fans in de Utilita Arena in Sheffield gevraagd om het gebouw te verlaten door een “grote medische noodsituatie”. Johnson zou na een korte behandeling op het ijs overgebracht zijn naar het Northern General Hospital in Sheffield, waar hij is overleden.

“Onze gedachten zijn ook bij de fans en staf van beide clubs, vooral degenen die de wedstrijd bijwoonden of volgden, die verwoest zullen zijn na het nieuws van vandaag”, schreven de Panthers in hun mededeling. De Engelse ijshockeybond deelde op sociale media ook informatie van slachtofferhulp voor eventuele supporters die daar nood aan zouden hebben.

NHL

Adam Johnson was een 29-jarige Amerikaanse ijshockeyspeler die tussen 2018 en 2020 twee seizoenen doorbracht in de topcompetitie NHL bij de Pittsburgh Penguins. Daarvoor speelde hij dertien wedstrijden, scoorde hij één keer en gaf hij vier assists. Daarnaast speelde hij ook nog in de kleinere Amerikaanse competitie AHL, net als in Zweden en Duitsland. Sinds dit seizoen was hij actief in Engeland.

Meer
Lees meer...