Italiaanse Lukaku-‘supporters’ verdedigen racistische apengeluiden van tegensupporters

Romelu Lukaku Inter Milaan
epa: Lukaku krijgt apengeluiden toegeroepen in Italiaanse competitie

Nog een staartje aan de racistische apengeluiden die Romelu Lukaku toegeroepen kreeg tijdens een match in de Italiaanse competitie: de eigen harde kern van Inter, de club van Lukaku, meent dat het helemaal niet om racisme gaat. Op Facebook posten ze een bericht waarin ze de oerwoudgeluiden van hun collega’s van Cagliari goedpraten. Lukaku riep naar aanleiding van het geroep spelers nochtans op om zich te verenigen en een statement te maken tegen racisme.

Lukaku zelf, zijn coach en de Serie A veroordeelden de racistische apengeluiden vanuit de tribunes van rivaal Cagliari. De Curva Nord, de harde supporterskern van Inter Milaan, de ploeg van Lukaku, neemt echter de verdediging op van de Cagliari-supporters in plaats van hun eigen spits.

“Hi Lukaku”, lezen we in een Facebookpost van de Curva Nord. “We schrijven je namens de Curva Nord, de mannen die je welkom heetten bij je aankomst in Milaan.”

“We vinden het echt jammer dat je dacht dat wat in Cagliari gebeurde, racistisch was. Je moet begrijpen dat Italië niet is zoals heel wat andere Noord-Europese landen waar racisme een ECHT probleem is.”

LETTERA APERTA A ROMELU LUKAKU, GLI ITALIANI NON SONO RAZZISTI !!!DOPO L’ENNESIMO TEATRINO MEDIATICO DI LUOGHI COMUNI…

Geplaatst door L'urlo della Nord op Dinsdag 3 september 2019

“Manier om ploeg te helpen”

“We verstaan dat het voor jou racistisch overkwam, maar zo is het niet. In Italië maken we gebruik van sommige ‘manieren’ om ‘onze ploeg te helpen’. Zo willen we onze tegenstanders nerveus maken, niet uit racisme, maar om hen uit hun lood te slaan.”

“We zijn een multi-etnische supportersorganisatie en hebben altijd spelers van overal verwelkomd. Desalniettemin hebben we altijd die ‘manier’ toegepast op spelers van andere teams in het verleden en we zullen dat in de toekomst wellicht ook blijven doen.”

“Geen racisme”

“Wij zijn niet racistisch en de Cagliari-fans ook niet. Je moet begrijpen dat in alle Italiaanse stadion het publiek de eigen ploeg aanmoedigt, maar tegelijkertijd ook tegen de tegenstander schreeuwt. Niet wegens racisme, maar om hun eigen team te ‘helpen’.”

“Echt racisme is een heel ander verhaal en alle Italiaanse voetbalfans kennen dat onderscheid heel goed.”

Gesponsorde artikelen