Mooie steden en prachtige natuur in Canada

Geschreven met branded content van VisumBuitenland.be.

Canada, het op een na grootste land ter wereld, is met haar uitgestrekte grondgebied, prachtige natuur en toeristische attracties zoals de Niagara Falls voor velen een fascinerende bestemming. Canada heeft voor elk wat wils: voor wandelaars zijn er – naast de prachtige natuur – vele nationale parken te vinden, maar er zijn ook verschillende steden en andere toeristische attracties in het land die zeker een bezoek waard zijn. Door de wereldwijde Coronacrisis is het momenteel niet mogelijk om naar Canada te reizen. Ontdenk hier een aantal hoogtepunten van het land om inspiratie op te doen voor een toekomstige reis naar Canada. Iedereen die een reis wil maken naar Canada, moet voor vertrek een visum of eTA Canada aanvragen.

Ontdek de natuur

In Canada zijn meerdere prachtige nationale parken te vinden. Het eerste nationale park van Canada was Banff National Park, gelegen in de Canadian Rockies, het Canadese deel van de Noord-Amerikaanse Rocky Mountains. Dit nationale park, dat bekend staat om de ongelooflijk mooie en ongerepte natuur, is door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Niet ver van dit nationale park bevindt zich een ander nationaal park dat je niet mag missen gedurende een reis in Canada: Jasper National Park. Jasper is het grootste nationale park van de Canadian Rockies en – net als Banff National Park – uitgeroepen tot werelderfgoed. De twee nationale parken zijn met elkaar verbonden door de beroemde Icefields Parkway, die op zich al een toeristische attractie is omdat deze weg langs veel natuurschoon van de Canadian Rockies loopt, zoals ravijnen, gletsjers en rivieren. Naast deze twee beroemde nationale parken heeft Canada er nog veel meer, zoals Glacier National Park en Yoho National Park, om er maar een paar te noemen. Een andere mooi en onmisbaar hoogtepunt van Canada zijn de beroemde Niagara Falls.

Quebec ©Pixabay

Prachtige steden

Naast de prachtige natuur zijn er in Canada ook verschillende steden die een bezoek waard zijn. De hoofdstad van het land, Ottawa, is een goed startpunt. In deze stad vind je onder andere de National Gallery of Canada, die honderden kunstwerken herbergt en daarmee een waar walhalla is voor kunstliefhebbers. Verder zijn ook Rideau Canal en Parliament Hill mooi om te zien. Toronto, gelegen in het zuidoosten van Canada, is de grootste stad van het land. In deze stad zijn verschillende bezienswaardigheden, waaronder de Canadian National Tower (CN Tower). Vanaf het uitkijkplatform van deze toren heb je een adembenemend uitzicht over de stad. De op een na dichtstbevolkte stad van Canada, Montreal, heeft een prachtig historisch centrum (Vieux-Montréal) waar onder andere de Notre-Dame van Montreal te vinden is, een prachtige basiliek die absoluut een bezoek waard is. Dichtbij enkele van de mooiste nationale parken van het land en omgeven door bergen en zee vind je Vancouver, een stad die wordt beschouwd als een van de mooiste steden van Canada. Vlakbij het historische centrum van de stad bevindt zich Stanley Park, een van de populairste toeristische attracties van de stad. En last but not least: Quebec. De hoofdstad van de gelijknamige provincie is de oudste Europese nederzetting in Canada. De stad heeft een prachtig historisch centrum dat door de UNESCO tot werelderfgoed is uitgeroepen vanwege het feit dat het een van de best bewaarde koloniale steden ter wereld is.

Voorbereidingen voor vertrek: vraag een eTA aan

Omdat Canada zo groot is, is het lastig of beter gezegd onmogelijk om alles wat er te zien is in korte tijd te bezoeken en daarom is het belangrijk de reis goed te plannen. Gelukkig is het eTA Canada vijf jaar geldig en kan je gedurende deze vijf jaar een onbeperkt aantal reizen maken naar Canada, zolang je nog aan alle voorwaarden voldoet en het paspoort waarmee het eTA is aangevraagd nog steeds geldig is. Zo kan je met deze reistoestemming dus meerdere keren naar Canada reizen om alles te zien wat dit prachtige land te bieden heeft.

Meer
Lees meer...